Διαδρομές χρημάτων των δύο τελευταίων ετών μέχρι σήμερα αναζητούν, μέσω ενεργού λογαριασμού που ανοίχθηκε το 2016 σε ελβετική τράπεζα από την σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου Σταυρούλα Κουράκου, οι ανακριτές Διαφθοράς που ερευνούν παράνομες αμοιβές, τις οποίες φέρεται να έλαβε ο προσωρινά κρατούμενος πρώην υπουργός Άμυνας για εξοπλιστικά προγράμματα.

Η ανακρίτρια Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρός της Γιώργος Ευαγγέλου, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία κατά των δύο προσωρινά κρατούμενων συζύγων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, έχουν θέσει υπό διερεύνηση τραπεζικό λογαριασμό που φαίνεται να άνοιξε η κ. Κουράκου το 2016 και μέσω πέντε υπολογαριασμών εμφανίζει κίνηση μέχρι και πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επίμαχος λογαριασμός στην τράπεζα HYPOSWISS PRIVATE BANK Geneve SA, καθώς και οι υπολογαριασμοί του, φέρονται να είναι ενεργοί, ενώ σύμφωνα με τους ανακριτές δέχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 ποσό 4,6 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί, με κατεπείγον συμπληρωματικό αίτημα που απέστειλαν στις ελβετικές Αρχές τον Δεκέμβριο, ζητούν τη συνδρομή τους ώστε να τους παρασχεθούν στοιχεία για τον συγκεκριμένο λογαριασμό και όλες τις κινήσεις που τον αφορούν από τις 30 Αυγούστου 2017 έως και σήμερα.

Στο αίτημα τους, οι ανακριτές Διαφθοράς τονίζουν πως τα ποσά που διακινήθηκαν ή διακινούνται ακόμη μέσω του επίμαχου λογαριασμού αποτελούν μέρος των «παράνομων ωφελειών» που έλαβε ως υπουργός Εθνικής Άμυνας ο κατηγορούμενος, Γιάννος Παπαντωνίου, για τη σύμβαση -που υπογράφηκε το 2003- εκσυγχρονισμού μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ ως κύριο ανάδοχο με υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND BV και το υπουργείο Εθνική Άμυνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, στο κατεπείγον αίτημα συμπληρωματικής δικαστικής συνδρομής οι ανακριτές αναφέρονται εκτενώς σε όλη την -κατά τη δικογραφία- προσπάθεια απόκρυψης και νομιμοποίησης των «ωφελημάτων» που έκανε το ζεύγος Παπαντωνίου μέσω δεκάδων τραπεζικών λογαριασμών στο ελβετικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης