Στα βαθιά, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, βρέθηκε ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς καλείται τις τελευταίες ημέρες να διαλευκάνει μια υπόθεση μυστηρίου στον γειτονικό Τύρναβο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι πως απ’ αυτήν την ιστορία αναδίδεται μια οσμή σκανδάλου στις τάξεις της τοπικής εκκλησίας, κάτι που έχει κάνει τον κ. Ιερώνυμο να αναλαμβάνει προσωπικά την έρευνα από την πρώτη στιγμή που αντιλήφθηκε οικονομικό έλλειμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή στα υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια. Η επιβαρυμένη όμως κατάσταση υγείας του πρώην μητροπολίτη Ιγνάτιου «πάγωσε» τις όποιες εξελίξεις είχαν δρομολογηθεί πριν από καιρό.

Με τον ερχομό του ο νέος μητροπολίτης εξέφρασε τη διάθεση να έχει πλήρη εικόνα για κάθε περίπτωση που αφορά στο πεδίο δράσης του. Όταν έφτασε στα χέρια του η υπόθεση μεγάλης ενορίας του Τυρνάβου, τοποθέτησε άμεσα δικό του ελεγκτικό μηχανισμό με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό κενό της ενορίας αγγίζει τα 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζαν από τη φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Μία εξ αυτών, μάλιστα, έχει ιδιαίτερη αξία (όχι μόνο οικονομική) για την ηγεσία της Μητρόπολης. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της θολής αυτής υπόθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας που είχε για πολλά και συναπτά έτη σημαντικές αρμοδιότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των αποτελεσμάτων της έρευνας, επικοινώνησε με τον εν λόγω ιερέα αποστέλλοντάς του σαφές μήνυμα για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης σε όλες τις διαστάσεις. Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη Λάρισα «σήκωσε μανίκια», καθώς δεν θέλει να υπάρχουν πουθενά «σκιές».

Στο εν λόγω πρώην στέλεχος της ενορίας, φερόμενο ως πρωταγωνιστή της πολύπλοκης υπόθεσης, δόθηκε μια διορία για να παραδώσει τα κλειδιά σπιτιού όπου διέμενε στη Μητρόπολη στην οποία και ανήκει το σπίτι. Η διορία έληξε προ ημερών, όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά. Κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη και στο σπίτι που ανοίχθηκε βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες.

Δεν βρέθηκαν όμως όλες. Μάλιστα, δεν βρέθηκε μια συγκεκριμένη, σημαντική εικόνα, για την επιστροφή της οποίας ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος έχει θέσει «κόκκινη γραμμή».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιερέας ήδη έχει αντικατασταθεί, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει αποσχηματιστεί βγάζοντας τα ράσα.

Μέχρι και την Τετάρτη δεν είχαν επιστραφεί οι εικόνες και η οικονομική «τρύπα» συνεχίζει να υφίσταται. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας κάποια στιγμή να καταλήξει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης