Zougla Newsroom

Ένας νεαρός κάτοικος της περιοχής των Αχαρνών είναι το νέο πρόσωπο που κλήθηκε ως ύποπτο από τις αρχές για την ανθρωποκτονία του 11χρονου Μάριου που έγινε το 2017. Τότε μια σφαίρα που είχε πέσει από τον… ουρανό είχε κόψει το νήμα της ζωής του παιδιού μέσα στην αυλή του σχολείου του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο 27χρονος κλήθηκε στην Ασφάλεια Αττικής και υπέβαλε έγγραφες εξηγήσεις εξηγώντας στις Αρχές την δική του θέση. Ο νεαρός φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι «κατά τη διάρκεια που αυτός και η παρέα του διασκέδαζαν στο σπίτι του, πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα. Ήταν μία κίνηση που αποτελεί πάγια πρακτική σε κάποιο γλέντι ή χαρά. Δεδομένου των κατοικιών που βρίσκονται γύρω και παρατηρώντας την ακριβή θέση του σπιτιού μου σε σχέση με το σχολείο όπου έγινε το τραγικό περιστατικό δεν μπορώ να έχω καμία σχέση και εμπλοκή. Οι πυροβολισμοί μου είχαν αντίθετη κατεύθυνση και μακριά από οποιαδήποτε κατοικήσιμη περιοχή». Ο 27χρονος είχε καταδικαστεί για την κατοχή της κυνηγητικής καραμπίνας, καθώς δεν είχε άδεια, όπως επίσης και για τους άσκοπους πυροβολισμούς. «Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως πολλοί εκ των μαρτύρων κάνουν αναφορά για βολές από πυροβόλο όπλο. Εγώ όμως έριξα μόνο δυο φορές με κυνηγετική καραμπίνα. Ο ήχος μεταξύ καραμπίνας και πυροβόλου όπλου είναι διαφορετικός και εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει την διαφορά». 

Ο πατέρας του μικρού Μάριου, Θανάσης Σουλούκος, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, υποστήριξε ότι «ακούει πρώτη φορά για κλήση υπόπτου. Είμαι σε μια στιγμή που δεν το περίμενα, με ξαφνιάσατε με λίγα λόγια και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Η ελπίδα όπως είπα πεθαίνει πάντα τελευταία». 

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 27χρονου, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr υποστήριξε ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας του μικρού Μάριου το 2017 που τόσο πολύ συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξιχνιαστεί εις βάρος ενός αθώου ανθρώπου». Να διευκρινιστεί ότι ο 27χρονος κλήθηκε ως ύποπτος ενώ μέχρι σήμερα δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης