Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, βρίσκεται πλέον ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη, καθώς σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης με τις προαναφερόμενες κατηγορίες, αναφορικά με τη συμμετοχή του στο μακελειό στα Βορίζια.
Όπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος γαμπρός του Φανούρη Καργάκη, βρέθηκε σήμερα ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, όπου αρνήθηκε τις κατηγορίες για τη συμμετοχή του στο ένοπλο επεισόδιο του Σαββάτου (1/11) στα Βορίζια και τον θανάσιμο τραυματισμό της 57χρονης Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε και έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους δημοσιογράφους η δικηγόρος του Θεονύμφη Μπέρκη, ο 43χρονος ισχυρίζεται πως δεν αναγνωρίζει το πρόσωπό του στο βίντεο που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας και σύμφωνα με την αστυνομία τον δείχνει να πυροβολεί με καλάσνικοφ από ύψωμα κοντά στο σπίτι που μπήκε ο εκρηκτικός μηχανισμός.
«Το βίντεο δεν εξατομικεύει και δεν μπορεί να κατηγορήσει ένας άνθρωπο, ειδικά με τέτοιας βαρύτητας άσκηση ποινικής δίωξης. Φαίνονται δύο φιγούρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπέρκη.
Όπως είπε η κ. Μπέρκη, ο 43χρονος γαμπρός του 39χρονου θανόντα, έχει ήδη πει στις Αρχές που ήταν και τι έκανε στη διάρκεια του ένοπλου επεισοδίου.
Σημειώνεται ότι ο 43χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ηρακλείου, με αλεξίσφαιρο γιλέκο και παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.
Υπενθυμίζεται ότι ο γαμπρός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτόφωρου για κατοχή όπλων, ωστόσο στην πορεία προέκυψαν σοβαρά στοιχεία, βιντεοληπτικό υλικό και μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς έχει καταγραφεί να πυροβολεί με καλάσνικοφ, σκαρφαλωμένος στο τοιχίο της αυλής της κατοικίας στην οποία τοποθετήθηκε η βόμβα.
Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο εμφανίζεται ο 43χρονος να πυροβολεί με καλάσνικοφ:
Π.Π.
Πηγές: cretalive.gr – neakriti.gr

