Τα πτώματα 14 μεταναστών εντοπίστηκαν στα ανοικτά των ακτών της Τυνησίας, στη διάρκεια του προηγούμενου 24ωρου, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της αφρικανικής χώρας. Τις τελευταίες εβδομάδες, σκάφη της Ακτοφυλακής έχουν περισυλλέξει τα πτώματα περισσότερων από 200 μεταναστών οι οποίοι πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη. Στην πλειονότητά τους, τα θύματα κατάγονταν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η Τυνησία θεωρείται πλέον η σημαντικότερη χώρα διέλευσης για τους μετανάστες που κατευθύνονται προς την Ιταλία, έχοντας πάρει αυτόν τον «άτυπο τίτλο» από τη Λιβύη. Όλο και περισσότεροι μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής επιδιώκουν να εγκαταλείψουν την Τυνησία, καθώς οι ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον τους έχουν πολλαπλασιαστεί αφότου ο πρόεδρος Καΐς Σάγιεντ τους κατηγόρησε για «εισαγωγή» βίας και εγκληματικότητας στη χώρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή της χρονιάς, 45.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία, σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο υπογραμμίζει πως ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 12.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης