Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν χθες, Τετάρτη, για υποκρισία τη Δημοκρατική Νάνσι Πελόζι, πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, για την επίσκεψή της σε κομμωτήριο στο Σαν Φρανσίσκο, αποδίδοντάς της μη τήρηση των κανονισμών για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19 που εφαρμόζονται στην πόλη.

Ωστόσο, η ίδια υποστηρίζει ότι είχε ενημερωθεί από το κομμωτήριο ότι το ραντεβού της επιτρεπόταν. Η Πελόζι αναφέρθηκε συνοπτικά στο ζήτημα που προέκυψε, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Σαν Φρανσίσκο, υποστηρίζοντας: «Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι έπεσα στην παγίδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό την εφαρμογή αυστηρών κανόνων κατά της πανδημίας, τα κομμωτήρια στο Σαν Φρανσίσκο δεν επιτρεπόταν να δέχονται πελάτες τη Δευτέρα, όταν η Πελόζι είχε το ραντεβού της, παρά το γεγονός ότι τα κομμωτήρια σε άλλες περιοχές της ίδιας πολιτείας, αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος των ΗΠΑ, λειτουργούν ήδη κανονικά.

Τόσο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όσο και άλλοι Ρεπουμπλικανοί άσκησαν κριτική στην Πελόζι για το ραντεβού της, μετά τη μετάδοση ενός σύντομου βίντεο, που πρώτο μετέδωσε το κανάλι Fox News, ενώ την κατηγόρησαν για υποκρισία.

Η Πελόζι είναι το πιο υψηλόβαθμο εκλεγμένο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης