Δείτε ζωντανή εικόνα από εννέα κάμερες σε διάφορα σημεία του Κιέβου:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Ουκρανία τη νύχτα της Τρίτης, έκτη ημέρα από την έναρξη των ρωσικών επιθέσεων. Σε πολλά μέτωπα της χώρας οι πολίτες ζουν εικόνες πολέμου από τους ευρείας κλίμακας βομβαρδισμούς που εξαπολύει ο στρατός της Ρωσίας. 

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην πόλη Χερσώνα, στη Νότια Ουκρανία, όμως οι Ουκρανοί ελέγχουν ακόμη το κτήριο της τοπικής διοίκησης, ανέφερε την Τρίτη ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών, Βαντίμ Ντενισένκο, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλεπάλληλες ισχυρότατες εκρήξεις σημειώνονται στο Χάρκοβο

 

 

Τραγωδία με απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και τραυματιών και βαριές μάχες σώμα με σώμα εντός και εκτός πόλης διαδραματίζεται τις τελευταίες ώρες στο Χάρκοβο, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν -επίγειες και εναέριες δυνάμεις, πυροβολικό, πυραύλους- τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Νεότερες πληροφορίες από το Χάρκοβο κάνουν λόγο για 8 νεκρούς και 6 τραυματίες κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών από το ρωσικό πυροβολικό. Επιπλέον, το ΥΠΕΞ της Σλοβενίας ανακοίνωσε -σύμφωνα με το Reuters- αργά το βράδυ της Τρίτης ότι το προξενείο της χώρας στο Χάρκοβο καταστράφηκε ολοσχερώς, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αμερικανικές υπηρεσίες από τους δορυφόρους που έχουν στρέψει προς την Ουκρανία και τα δίκτυα πληροφόρησης που διαθέτουν, οι Ρώσοι πολιορκούν με σφοδρότητα το Χάρκοβο προκειμένου να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις, να το καταλάβουν και να ασφαλίσουν το βασικό πέρασμα των δυνάμεών τους προς το Κίεβο και την ενδοχώρα. Όπως αναφέρει στέλεχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, η κατάσταση στο Χάρκοβο είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς καταγράφονται «βαριές μάχες σώμα με σώμα και με όλα τα μέσα, τόσο εκτός όσο και εντός της πόλης».

 

 

 

Ισχυρές εκρήξεις ακούγονται τη νύχτα της Τρίτης στην αεροπορική βάση του Τσουγκέφ

 

 

Μελιτόπολη: Άοπλοι Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν ρωσικό κονβόι

Άοπλοι Ουκρανοί προσπαθούν να σταματήσουν την προέλαση ρωσικών στρατευμάτων έξω από τη Μελιτόπολη την Τρίτη. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, οι πολίτες φώναζαν στους Ρώσους στρατιώτες «κατακτητές» και «δολοφόνοι» και εκείνοι πυροβολούσαν στον αέρα.

 

 

Ανοίγει την Τετάρτη ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχής της Μαριούπολης, αλλά και ότι σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει την Τετάρτη, 2 Μαρτίου, ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα ανατολικά, αποφασίστηκε μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να φύγουν, να εκκενώσουν την περιοχή. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η πομπή αυτοκινήτων υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από τη Μαριούπολη αύριο στις 11:00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ίδια μέσα. 

Οι Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από τη Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ. 

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε, και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την πρέσβειρα Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή. 

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Τραγικές φιγούρες του πολέμου στην Ουκρανία – Εικόνες από καταφύγιο

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση κατά του μεταδότη της τηλεόρασης στο Κίεβο – Σκληρές εικόνες – Πέντε νεκροί

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media αμέσως μετά τον βομβαρδισμό του κεντρικού αναμεταδότη της ουκρανικής τηλεόρασης στο Κίεβο καταγράφει τις εικόνες μερικά λεπτά μετά την έκρηξη.

Πτώματα Ουκρανών κείτονται μέσα στα χιόνια, ενώ κάποια δέντρα και καλώδια εξακολουθούν να καίγονται.

 

Αποκαταστάθηκε η αναμετάδοση του τηλεοπτικού σήματος στο Κίεβο παρά τον βομβαρδισμό

Στις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδος, λίγες ώρες μόνο μετά τον βομβαρδισμό του κεντρικού αναμεταδότη τηλεοπτικού σήματος του Κιέβου, αποκαταστάθηκε η μετάδοση του σήματος, σύμφωνα με ανταποκριτές ξένου Τύπου που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Πιο συγκεκριμένα, αναμεταδίδεται το σήμα οκτώ τηλεοπτικών σταθμών μέσω περιφερειακών συστημάτων και bypass που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν οι Ουκρανοί τεχνικοί της τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης:

Σίγησε η τηλεόραση του Κιέβου

Κόλαση στο Χάρκοβο, στη Μαριούπολη και στη Χερσώνα

Θερμοβαρική βόμβα έριξαν οι Ρώσοι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης