Ακόμη δυο πρόσωπα που βαρύνουν υποψίες πως ενέχονταν στη δολοφονία τον Μάιο παραγουανού εισαγγελέα ειδικευμένου σε υποθέσεις διαφθοράς συνελήφθησαν, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η εισαγγελία της Κολομβίας.

Ο Μαρτσέλο Πέσι, 45 ετών, παραγουανός εισαγγελικός λειτουργός που ερευνούσε κυρίως υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δολοφονήθηκε τη 10η Μαΐου 2022 στο νησί Βαρού, ανοικτά της Κολομβίας, όπου πέρναγε τον μήνα του μέλιτος με τη σύζυγό του, την κολομβιανή δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα, η οποία ανακοίνωσε μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης πως ήταν έγκυος λίγη ώρα προτού ο σύζυγός της πέσει νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία καταδικάστηκαν στα μέσα Ιουνίου από τη δικαιοσύνη να εκτίσουν βαριές ποινές κάθειρξης —23,5 ετών—, ενώ πέμπτος ύποπτος, που διεφυγε στη Βενεζουέλα, συνελήφθη τον Δεκέμβριο.

Οι νέες συλλήψεις είναι αυτές δυο αδελφών, του Αντρές Πέρες και του Ραμόν Πέρες, που φέρονται να χειρίστηκαν την οργάνωση του εγκλήματος, προσλαμβάνοντας εκτελεστές, εξήγησε η κολομβιανή εισαγγελία σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Δεν ήταν διαθέσιμοι συνήγοροι των αδελφών Πέρες για σχόλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτά τα δύο πρόσωπα, όπως φαίνεται, είχαν αναλάβει τον εφοδιασμό» της ομάδας εκτελεστών, καθιστώντας «εφικτή τη διάπραξη του εγκλήματος», συνόψισε ο γενικός εισαγγελέας της Κολομβίας, ο Φραντσίσκο Μπαρμπόσα, σε δημοσιογράφους.

Οι αρχές κατέσχεσαν έγγραφα, είδη ιματισμού και αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στον σχεδιασμό της δολοφονίας, κατά την ανακοίνωση των κολομβιανών εισαγγελικών αρχών.

Ανώτατος αξιωματικός της κολομβιανής αστυνομίας εκτιμούσε πέρυσι πως πίσω από τον φόνο του εισαγγελέα πιθανόν βρισκόταν η βραζιλιάνικη συμμορία Πρώτη Διοίκηση της Πρωτεύουσας (Primeiro Comando Capital, PCC).
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης