Το Υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.075 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν 21 ασθενείς με τον COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1.372 νεκρούς επί συνόλου 207.322 μολύνσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δυτική επαρχία Ματάνσας (795 κρούσματα σε 24 ώρες) παρέμεινε επίκεντρο της πανδημίας, με τον δείκτη επίπτωσης να φθάνει τις 1.135,5 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Καθώς την Κούβα έπληττε η τροπική καταιγίδα Έλσα και οι Αρχές προχωρούσαν στην απομάκρυνση κατοίκων από τις εστίες τους σε περιοχές στην τροχιά του ακραίου καιρικού φαινομένου, ο επικεφαλής επιδημιολόγος του Υπουργείου Υγείας, Φρανσίσκο Ντουράν, τόνισε πως «το σημαντικότερο είναι να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, όπου κι αν βρισκόμαστε».

Οι Αρχές συνεχίζουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια που αναπτύχθηκαν εγχωρίως, τα Soberana 2 και Abdala. Έχουν λάβει μία δόση πάνω από 2,86 εκατ. πολίτες. Έχουν χορηγηθεί συνολικά περίπου 6,67 εκατ. δόσεις. Σκοπός της κουβανικής κυβέρνησης είναι να ανοσοποιηθεί πρακτικά όλος ο πληθυσμός της χώρας (11,3 εκατ.) φέτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης