Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «φιάσκο» την εξεταστική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που ερευνά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, λίγη ώρα αφότου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της κλήτευσής του για να καταθέσει ενόρκως σχετικά με τον ρόλο του στα αιματηρά γεγονότα.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει εάν σκοπεύει να συμμορφωθεί με την κλήτευση, ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί η επιτροπή δεν τον είχε καλέσει πριν από μήνες. «Γιατί περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας τους συνεδρίασης; Επειδή η επιτροπή είναι ένα απόλυτο φιάσκο που χρησιμεύει μόνο για να διχάσει περαιτέρω τη χώρα μας. Και το κάνει, παρεμπιπτόντως, πολύ άσχημα», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, την οποία δημιούργησε ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η μη συμμόρφωση με κλήτευση για κατάθεση αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών. Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης