Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης, Abhizit Vejjajiva, έδωσε σήμερα εντολή να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας, που είχε επιβληθεί πριν από δέκα ημέρες στην Μπανγκόκ και σε 23 επαρχίες, μετά τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δήλωσε ότι πλέον «η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο».

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ στις 19 Μαΐου, αφού σημειώθηκαν στην Μπανγκόκ οι χειρότερες ταραχές της σύγχρονης ιστορίας της. Ξέσπασαν στις 10 Απριλίου και στη διάρκειά τους σκοτώθηκαν τουλάχιστον 85 άνθρωποι και τραυματίστηκαν σχεδόν 2.000.

Απίθανο να διεξαχθούν εκλογές μέσα στο 2010

Ο Abhizit Vejjajiva δήλωσε σήμερα ότι είναι μάλλον απίθανο να διεξαχθούν φέτος εκλογές.

«Προφανώς είναι πολύ πιο δύσκολο να διεξαχθούν εκλογές ως το τέλος του χρόνου», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Πρόσθεσε επίσης πως είναι ανάγκη να αποκατασταθεί πλήρως η ειρήνη μετά τις αιματηρές ταραχές της περασμένης εβδομάδας και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο συμφιλίωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης