Λίγο πριν την πρεμιέρα της παράστασης «Ζω για σένα» στο Θέατρο Παλλάς, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα, Τάκης Ζαχαράτος, θυμάται την ημέρα που γνώρισε τις Μαλβίνα Κάραλη και Μελίνα Μερκούρη, αποκαλύπτει την ατάκα που είπε ο Βλάσσης Μπονάτσος στη Βουγιουκλάκη όταν τον είχε δει ως Αλίκη να βγαίνει από μια Rolls Royce, το παρασκήνιο της παρεξήγησης με τον Γιώργο Μαζωνάκη, ενώ παραδέχεται τους λόγους που έδωσε προτεραιότητα στην καριέρα του, αφήνοντας πίσω την προσωπική του ζωή.

Απόσπασμα από το περιοδικό People που κυκλοφορεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1993 μέχρι σήμερα έχει μιμηθεί σπουδαίες προσωπικότητες στην Ελλάδα από τον χώρο της υποκριτικής, της πολιτικής και του τραγουδιού. Βέβαια, οι μιμήσεις που άφησαν εποχή ήταν εκείνες της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Μελίνας Μερκούρη αλλά και της Μαρινέλλας. Μάλιστα, χαρακτηριστικό είναι και ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο εμφανίζεται ως Μελίνα Μερκούρη και δίνει συνέντευξη στη Μαλβίνα Κάραλη.

Μόλις του αναφέρω το όνομα της Μαλβίνας, δακρύζει. «Αυτό το πλάσμα ήταν δώρο Θεού. Την Μαλβίνα τη γνώρισα στην Πάτρα σε ένα πάρτι. Δεν ήξερα καλά καλά ποια είναι. Ήμουν ένα παιδί από την επαρχία. Αν με έχει σώσει κάτι πιστεύω πως είναι αυτό το παιδί από την επαρχία που δεν έφυγε ποτέ από μέσα μου. Το λέω και το χαίρομαι: Είμαι χωριατόπαιδο και καμαρώνω γι’ αυτό. Είναι η άγκυρά μου και πάντα εκεί επιστρέφω. Έχω τις αξίες, τη συστολή και το ήθος που έχει ένα παιδί από το χωριό. Και δεν ξεχνάω ποτέ τις ρίζες μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαλβίνα, λοιπόν, με είδε σε εκείνο το πάρτι και μου πρότεινε να πάω στην εκπομπή της στο Seven X. Το βίντεο όπου εμφανίζομαι ως Μελίνα στην εκπομπή της Μαλβίνας είναι από τις τοπ τηλεοπτικές μου εμφανίσεις. Είναι τρομακτικό το πόσο διαβασμένος ήμουν και το πόσο σωστές απαντήσεις έδινα στη Μαλβίνα. Τώρα, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το επαναλάβω αυτό. Το καταπληκτικό της υπόθεσης είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο το είχε δει και η ίδια η Μελίνα και είχε αναρωτηθεί σε συνεργάτιδές της “Μα πότε πήγα εγώ στη Μαλβίνα’’. Όταν γύρισε από το ταξίδι της στην Αμερική (όπου είχε πάει για το θέμα της υγείας της) είχαμε σκεφτεί με τη Φρόσω Ράλλη και τη Μανουέλα Παυλίδου ότι θα μπω στο σπίτι της και θα της κάνω έκπληξη ως Μελίνα. Δυστυχώς, δεν προλάβαμε» αποκαλύπτει στο People και συνεχίζει:

«Τη Μελίνα Μερκούρη την είχα γνωρίσει για πρώτη φορά στην Πάτρα ως μαθητής γυμνασίου. Εκείνη ήταν υπουργός Πολιτισμού και είχε έρθει να δει τη μαθητική παρέλαση. Μόλις την είδα, την καψουρεύτηκα. Έπαθα εθισμό και έρωτα μαζί της. Τη δεύτερη φορά, τη συνάντησα όταν είχα πάει να δω την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην παράσταση Φιλουμένα Μαρτουράνο, έξω από το καμαρίνι της Αλίκης. Εκείνο το βράδυ, τη μιμήθηκα, με αγκάλιασε και μου είπε να περάσω από το Υπουργείο Πολιτισμού. Η τελευταία φορά που την είδα ήταν σε ένα κάλεσμα στο ξενοδοχείο Intercontinental, για τον χορό των ηθοποιών. Τότε, βγήκα ως Στέλλα και από κάτω ήταν η Τζένη Καρέζη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Δημήτρης Χορν. Ζούσαν όλοι οι μύθοι της εποχής. Θυμάμαι πως σηκώθηκε η Μελίνα ενθουσιασμένη και φώναζε “Μπράβο”».

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του. «Η σχέση μου με την Αλίκη ήταν καρμική. Αγαπηθήκαμε πολύ. Την πρωτοείδα στο θέατρο. Ύστερα από χρόνια, με έφερε από την Πάτρα ο Ηλίας Ψινάκης σε ένα πάρτι του συλλέκτη Δημήτρη Πιερίδη, στη Γλυφάδα. Βγήκα από την Rolls-Royce του Ψινάκη ως Αλίκη και μόλις με είδε ο Βλάσσης Μπονάτσος, που ήταν ζευγάρι τότε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, γύρισε και της είπε “Είναι πιο γκόμενα από σένα’’. Μετά, άρχισα να στέλνω στην Αλίκη φωτογραφίες μου από τους ρόλους που την έκανα. Θεωρώ πως αν ζούσε, θα ήμασταν κολλητοί και θα καθόμασταν με τις πιτζάμες με τις ώρες να μιλάμε στο σαλόνι».

Πηγή: govastileto.gr

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης