Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος με το όνομα. Τον είπαν έτσι διότι ήταν γενναίος, τολμηρός και ψυχωμένος στο πεδίον της μάχης ο βασιλιάς της Αγγλίας, ο οποίος δεν ήταν Άγγλος, και δεν του γούσταρε η Αγγλία. Δεν είχε μάθει ούτε να μιλάει αγγλικά.

Δέκα χρόνια βασιλιάς ο Γάλλος Ρίτσαρντ, ο οποίος στη… βασιλική πατρίδα του, την Αγγλία, δεν έμενε περισσότερο από έξι μήνες. Αν δεν πολεμούσε εκτός έδρας, προτιμούσε να ζει στην κανονική πατρίδα του, τη Γαλλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φιρμάρα μονάρχης ο Ριχάρδος, από τους ηγέτες της Γ’ Σταυροφορίας. Πολεμιστής. Αυτή ήταν η δουλειά του, το επάγγελμά του, η καψούρα του. Ο πόλεμος. Η καλύτερη κονόμα από τη μια, αλλά και η ικανοποίηση της ανάγκης του να πολεμάει. 

Παλιοχαρακτήρας ο Ρίτσαρντ, γεννημένος εξουσιαστής, καμία σχέση με τα ιδεώδη του χριστιανισμού. Ο τυχοδιωκτισμός, άλλωστε, όχι το… καθήκον, τον έστειλε στους αγίους τόπους. Να τα βάλει με τους άπιστους, δηλαδή τους πιστούς του Αλλάχ. Ποιοι «άγιοι τόποι», για να κάνουμε ταμείο. Άγιοι υπολογίζονται όταν τους έχουν οι χριστιανοί αληταράδες και δεν είναι άγιοι όταν το κουμάντο παίρνουν οι μωαμεθανοί και οι εβραίοι, οι οποίοι κι αυτοί πιστεύουν στον ίδιο θεό.

Μην το λησμονούμε. Αν πληρώνει σήμερα η Ευρώπη για τις τρομοκρατικές ενέργειες στο όνομα του ισλάμ, φταίει σε κάποιο βαθμό εκείνη η ελεεινή ένοπλη αλητεία των σταυροφόρων ιπποτών, πριν χίλια χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασιλόπουλο γεννήθηκε ο Ρίτσαρντ Σεπτέμβριο του 1157 και σαν σήμερα 6 Απριλίου, το 1199, τον έφαγε το βέλος ενός πιτσιρικά, που πήρε εκδίκηση για τον δολοφονηθέντα από τον βασιλιά πατέρα του. Ενώ ξεψυχούσε ο gay -ίσως bisexual, για να μην τον αδικούμε- Ριχάρδος διέταξε να αφήσουν ελεύθερο τον πιτσιρικά, διότι απλώς διέπραξε ένα δίκαιο φόνο, τον δικό του.

Παίδαρος ο Ριχάρδος, 1,96 μ. ύψος, δύο φορές προσπάθησε να ανατρέψει τον βασιλιά πατέρα του. Κι όταν ο μικρότερος αδελφός του έγινε βασιλιάς, τότε κινήθηκε εναντίον του με τον γκόμενό του, τον βασιλιά Φίλιππο Β’ της Γαλλίας. Η φάση. Αποτυγχάνει σε συνεργασία με τη μάνα του και τον αδελφό του(!) να εκθρονίσουν τον πατέρα τους, και υποχρεώνεται ο Ριχάρδος να ζητήσει γονατιστός συγγνώμη και να πολεμήσει ενάντια των μέχρι χθες συμπολεμιστών του.

Άλλη φάση. Φίλιππος της Γαλλίας, η ξεφωνημένη αδερφάρα, και ο εραστής του Ριχάρδος δεν κατάφεραν να ρίξουν τον αδελφό του. Στη συνέχεια ο Φίλιππος συμμαχεί με τον αδελφό του Ριχάρδου εναντίον του πρώην γκόμενού του. Και το παπαδαριό της χριστιανοσύνης το παραμύθι τους. Σε διαφορετικούς ναούς φυλάσσονται ο εγκέφαλος, η καρδιά του μεγάλου Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου και το υπόλοιπο σώμα του.

…………………………………………………….

Μετά το 5-1 διασύρθηκε ο Μαρινάκης, όχι ο Μελισσανίδης, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης