Επικοινωνιακό σόου από τον χιονισμένο... «Όλυμπο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 08:09
Επικοινωνιακό σόου από τον χιονισμένο... «Όλυμπο»

Zougla Newsroom

Ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με φόντο τον… «Όλυμπο», το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος, στήθηκε νωρίς το απόγευμα από την Πολιτική Προστασία και τον ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή της Εκάλης. Τα ΜΜΕ ενημερώθηκαν ότι «στις πέντε το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει σύσκεψη στον... "Όλυμπο" με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική». Έτσι και έγινε...  

Τηλεοπτικές κάμερες, φωτογράφοι και δημοσιογράφοι συγκεντρώθηκαν στη λεωφόρο Διονύσου και στο εσωτερικό του λεωφορείου της Πυροσβεστικής διεξαγόταν η σύσκεψη των αρμοδίων. Ήταν τόσο σημαντική που κράτησε... τριάντα ολόκληρα λεπτά. Τόσο χρειάστηκαν οι αρμόδιοι της γγ Πολιτικής Προστασίας, του ΔΕΔΔΗΕ, της Πυροσβεστικής, του Στρατού να συσκεφθούν ώστε να συντονίσουν τις ενέργειές τους για το... χάος των βορείων προαστίων. Ομολόγησαν βέβαια ότι ήταν «η μεγαλύτερη κακοκαιρία των 40 τελευταίων ετών» και στη συνέχεια αποχώρησαν, καθώς «είναι ώρα ευθύνης όλων μας και είναι ώρα σκληρής δουλειάς και σκληρής προσπάθειας». Έτσι τουλάχιστον είπαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Τα πραγματικά γεγονότα όμως έχουν ως εξής… 

Κανείς δεν κατάλαβε γιατί η περίφημη σύσκεψη έπρεπε να γίνει σε ένα… λεωφορείο του Πυροσβεστικού Σώματος μέσα στο οποίο κάθονταν έξι άτομα, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το κτήριο «ΦΑΡΟΣ» στη λεωφόρο Κηφισίας δεν ήταν κατάλληλο; Άλλωστε οι συμμετέχοντες ήρθαν με τα αυτοκίνητά τους στη λεωφόρο Διονύσου επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την κίνηση των ξεπαγιασμένων κατοίκων. 

Η τόσο σημαντική σύσκεψη που αφορούσε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά των βορείων προαστίων και την παροχή ρεύματος δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… μαραθώνια, καθώς κράτησε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ξεκουραστεί κανείς, δεν θα κοιμηθεί κανείς, κανείς δεν δέχεται να αντικατασταθεί, θα είμαστε όλοι εδώ». Όλοι εκτός από τον… «Όλυμπο».

Σε λιγότερο από μία ώρα μετά την αποχώρηση των υπευθύνων από τη λεωφόρο Διονύσου, αναχώρησε και ο… «Όλυμπος». Έφυγε δηλαδή από το πεδίο της μάχης το «Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος», όπως ανέφερε και το σχετικό δελτίο τύπου. Κανείς βέβαια δεν κατάλαβε ούτε γιατί είχε έρθει ούτε γιατί έφυγε… Μήπως το προσωπικό είχε τελειώσει τη βάρδιά του ή οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας που ενημέρωναν στη συνέχεια τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την ύπαρξη δηλώσεων του κ. Χαρδαλιά δεν γνώριζαν για την αποχώρησή του; 

Στο τέλος έμεινε μια απορία σε όλους όσοι βρέθηκαν στην Εκάλη… Οι συνεργάτες του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ήταν… ικανοποιημένοι από τα πλάνα που είχε τραβήξει η κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης πριν ξεκινήσει η σύσκεψη; Έδειχναν μεγάλο ενδιαφέρον να δουν επί τόπου τι είχε καταγράψει ο οπερατέρ.  

Το… «επικοινωνιακό πανηγύρι» τελείωσε γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα, όταν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι μπουλντόζες που είχαν βρεθεί στο σημείο αποχώρησαν. 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021, 08:23