Π.Κ.

Στην αρχή της επέλασης του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καταμετρήθηκε ένα κρούσμα που είχε άμεση σχέση με το Κολλέγιο Αθηνών. Η μητέρα που νόσησε είχε δύο παιδιά σε αυτό το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Η θυγατέρα της μάλιστα η οποία και αυτή ταξίδεψε στην Ιταλία αναχώρησε με 100 συμμαθητές στο Λονδίνο στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής. Τότε το Κολλέγιο έκλεισε για λίγες ημέρες προκειμένου να απολυμανθούν οι χώροι. Ήταν Καθαρά Δευτέρα. Λίγες ημέρες αργότερα, συγκεκριμένα μετά από 8 εικοσιτετράωρα, ο ιός χτύπησε εκ νέου το Κολλέγιο Αθηνών. Ένας ακόμη γονέας προσβλήθηκε από την ασθένεια. Η Διεύθυνση απομάκρυνε τους μαθητές που φοιτούν στο κτήριο, όπου γίνονται τα μαθήματα IB2. Δηλαδή πρόκειται για εγκαταστάσεις που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από το κεντρικό οικοδόμημα, το «Μπενάκειο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η ιστορία είναι αρκετή για περιγράψει το «εθνικό μας αλαλούμ» και να καταδείξει το πόσο δικαιολογημένο είναι το σχόλιο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο zougla.gr «Ο κορωνοϊός αντιμετωπίζεται, η μαλακία ποτέ».

Τελικά πρόκειται για ίδια νοοτροπία η οποία μονίμως χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών, των θεσμών και των αρμοδίων παραγόντων. Να μην προκληθεί ψυχολογική πίεση στην Οικονομία, να μην τρομάξει το «Επιχειρείν» να μην θιγούν τα κακώς ή τα καλώς κείμενα, εξαρτάται, να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στο Κράτος και την Κυβέρνηση, να μην εκτεθεί κανένας και για τίποτε. Αυτή είναι η ανίκητη ανοησία και η επικρατούσα «μαλακία». Πρόκειται για εθνικό σπορ.

Υπόθεση δεύτερη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντοπίζεται κρούσμα γονέα που νοσεί από τον κορωνοϊό στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου. Αυτό συμβαίνει το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το σχολείο κλείνει και ο Διευθυντής του αμέσως απαιτεί την απολύμανση του. Όλα καλά εκτός από μία χαρακτηριστική λεπτομέρεια. Μεσοτοιχία με το 2ο Δημοτικό βρίσκεται το Νηπιαγωγείο στον Διόνυσο. Μάλιστα 25 οικογένειες έχουν παιδιά και στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο. Η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου ενημερώνει τις αρμόδιες Αρχές. Αποτέλεσμα. Το 2ο Δημοτικό Διονύσου συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα των εκπαιδευτικών χώρων που κλείνουν, ενώ το όμορο Νηπιαγωγείο όχι.

Κάποια στιγμή, όταν η ασθένεια αυτή περάσει στην δεύτερη και κατόπιν στην τρίτη φάση της, όπως έχει διαπιστωθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, κάποιοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις και κάποιοι θα επωμισθούν ευθύνες. Δεν το καταλαβαίνει αυτό το τόσο απλό πράγμα η κυρία Νίκη Κεραμέως επί παραδείγματι; Είναι Υπουργός Παιδείας και συναρμόδια για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε περίοδο επιδημίας με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια (που είναι και ιατρός).   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης