Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει ακέραιη την πολιτική ευθύνη των παρακολουθήσεων των πάντων», δήλωσε ο Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «One Voice», υποστηρίζοντας ότι «το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της απόπειρας συγκάλυψής του έχει ονοματεπώνυμο, και αυτό είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη». Η Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα είχε παραιτηθεί  εδώ και μήνες» και προσέθεσε ότι όμως αυτό που δεν κάνει ο ίδιος, «θα το κάνει ο ελληνικός λαός», που «θα τον στείλει σπίτι του». «Και η επόμενη Βουλή, που θα έχει προοδευτική πλειοψηφία, θα ρίξει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή και δυσώδη αντιδημοκρατική και αντιθεσμική εκτροπή», σημείωσε.

Αναφερόμενη στην υπόθεση Καϊλή, για την οποία, όπως είπε, «ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει μάχη για την εκλογή της στη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», σχολίασε ότι «συμπεριφερόταν και ψήφιζε περισσότερο ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, παρά των Σοσιαλιστών, καθώς ήταν αντίπαλος κάθε συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων, έκανε διαρκείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ και πρωτοστατούσε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο». Υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε να κυριαρχήσει η άποψη ότι ‘όλοι ίδιοι είναι’» και πως γι’ αυτό «είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί ένα πιο στιβαρό πλαίσιο που να αποτρέπει τέτοιου είδους συμπεριφορές». Συγκρίνοντας την ταχύτητα που έδρασε η βελγική δικαιοσύνη με αυτή που, όπως ανέφερε, επιδεικνύει η ελληνική, σχολίασε ότι «δεν μπορεί κανείς παρά να μελαγχολεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου Ρομά Κ. Φραγκούλη, η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «η παράνομη βία και η κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς» πρέπει να αντιμετωπιστεί «με μια βαθιά μεταρρύθμιση της αστυνομίας», ώστε η ΕΛΑΣ «να ασκεί τον ρόλο της», ο οποίος είναι «να προστατεύει τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια των πολιτών κι όχι η καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων και ο αυταρχισμός». Υποστήριξε ότι για την περιθωριοποίηση και τον ρατσισμό που βιώνει η πλειοψηφία των Ρομά, δήλωσε ότι «ευθύνες φέρουν αυτοί που κυβέρνησαν επί δεκαετίες, έπαιρναν εκατομμύρια από ευρωπαϊκά προγράμματα ένταξης, τα οποία ‘εξαφανίζονταν’ στη διαδρομή, και θυμόντουσαν τους Ρομά λίγες μέρες πριν τις εκλογές». Μίλησε, δε, για σειρά από θεσμικές μεταρρυθμίσεις, δράσεις και προγράμματα που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία «το 2019 η ΝΔ τα κατήργησε, εν μια νυκτί».

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές, τόνισε ότι «θα αναδειχτούμε πρώτο κόμμα», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα δώσει «έναν σκληρό αγώνα, σε κάθε γωνιά της χώρας, με εκδηλώσεις, συζητήσεις, με διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, μια μάχη πόρτα πόρτα», με όπλο του «ένα συνολικό, συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, που έχει ως επίκεντρο τις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών», για «να επικρατήσει παντού δικαιοσύνη, για να γυρίσει η ελπίδα και η προοπτική». 

Ερωτηθείσα για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η κυρία Σβίγκου είπε ότι «θα είναι ισχυρά ψηφοδέλτια που θα εκφράζουν τον δυναμισμό, τις διεκδικήσεις, τη δημιουργικότητα της ελληνικής κοινωνίας, του ευρύτερου αριστερού, προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου», θα υπάρχει «ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών» και «θα αποτυπώνουν  τον ισχυρό, αγωνιστικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,  που θα δώσει και θα κερδίσει τη μάχη για να αλλάξει η χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης