Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Πεκίνου, στο Musica Nova του Ελσίνκι και στα Φεστιβάλ του Ανόβερου και της Λουκέρνης, το «Blank Out», η τρισδιάστατη όπερα δωματίου του πρωτοπόρου συνθέτη και σκηνοθέτη Μισέλ φαν ντερ Άα, που παντρεύει τη νέα μουσική με την τεχνολογία, έρχεται στην Αθήνα.

Πρόκειται για ένα ποιητικό multimedia έργο υπερσύγχρονης αισθητικής που συνδυάζει το live action με καινοτόμες τεχνικές διαδραστικού φιλμ, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου (στις 20:00 ) με ελληνικούς υπέρτιτλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μισέλ φαν ντερ Άα, πολυβραβευμένος και πολυδιάστατος δημιουργός, εμπνεύστηκε το λιμπρέτο του «Βlank Out» από το έργο και τη ζωή της Νοτιοαφρικανής ποιήτριας Ίνγκριντ Γιόνκερ -εμβληματικής μορφής του φεμινισμού αλλά και του κινήματος κατά του απαρτχάιντ στην πατρίδα της, την οποία λάτρεψε από την πρώτη στιγμή που γνώρισε τα κείμενά της.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον διάλογο ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα. Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που πραγματεύεται τη διαχείριση τραυματικών γεγονότων της ζωής και οδυνηρών αναμνήσεων του παρελθόντος. Μια ιστορία με ένα τέλος αποκαλυπτικό και για τους δύο πρωταγωνιστές.

Η σοπράνο Κάθριν Μάνλι τραγουδά live πάνω στη σκηνή, ενώ ο βαρύτονος Ρόντρικ Ουίλλιαμς ερμηνεύει τον ρόλο του στην ταινία που προβάλλεται ταυτόχρονα σε διάφορα επίπεδα του σκηνικού χώρου. Την ίδια στιγμή, οι δύο πρωταγωνιστές «συνομιλούν» με τη Χορωδία Δωματίου της Ολλανδίας και με τη μουσική του Μισέλ φαν ντερ Άα, που ακούγεται στο φιλμ. Τη μουσική διεύθυνση έχει αναλάβει ο Κλάας Στοκ. Η δραματουργία είναι της Σόφι Μότλυ, ενώ τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς σχεδίασε ο Φλόριαν Γκάντσεβοορτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παράσταση αποτελεί παραγγελία και συμπαραγωγή της Εθνικής Όπερας της Ολλανδίας, του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και του Θεάτρου της Όπερας της Ρώμης, παρουσιάζεται με την υποστήριξη του Fonds Podiumκunsten-Performing Arts Fund NL και ανεβαίνει στο Μέγαρο με τη χορηγία των Ελληνικών Πετρελαίων.

Τιμές εισιτηρίων: από 8 έως 40 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης