Κρόος: «FIFA και UEFA αντιμετωπίζουν τους παίκτες ως μαριονέτες»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 17:54
Κρόος: «FIFA και UEFA αντιμετωπίζουν τους παίκτες ως μαριονέτες»

Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γερμανίας, Τόνι Κρόος, άσκησε κριτική στη FIFA και την UEFA, ισχυριζόμενος ότι οι δύο διεθνείς ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν τους ποδοσφαιριστές σαν «μαριονέτες», επεκτείνοντας τα τουρνουά και δημιουργώντας νέες διοργανώσεις.

Ο Κρόος επέκρινε τη δημιουργία του UEFA Nations League, στο οποίο μετέχει με τη Γερμανία, καθώς και το διευρυμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA.

«Με την εφεύρεση όλων αυτών των νέων διοργανώσεων, φαίνεται ότι είμαστε μόνο οι μαριονέτες της FIFA και της UEFA. Αυτές οι διοργανώσεις έχουν δημιουργηθεί για να απορροφούν τα πάντα από κάθε παίκτη και φυσικά να αποφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός ποδοσφαιριστής.

Ο διεθνής μέσος δεν συμφωνεί επίσης με την σκέψη διοργάνωσης της European Super League και την συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της ηπείρου μας, μετά τις δηλώσεις του -απερχόμενου προέδρου της Μπαρτσελόνα- Γιόσεπ Μαρία Μπαρτομέου τον προηγούμενο μήνα ότι ο καταλανικός σύλλογος έχει συμφωνήσει για τη συμμετοχή του σε αυτή.

Ο Κρόος πιστεύει ότι οι εγχώριες διοργανώσεις και το Champions League είναι «κορυφαία προϊόντα» που δεν πρέπει να αναμειχθούν. «Όταν ορισμένα πράγματα λειτουργούν καλά, είναι καλή ιδέα να τα αφήσουμε έτσι» τόνισε.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 18:04