Εικόνες και βίντεο από την επίσημη προβολή της πρωτότυπης ταινίας του Disney+ «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο», στην Ελλάδα, είναι τώρα διαθέσιμες. Μεταξύ εκείνων που παρακολούθησαν τη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα στα Σεπόλια, όπου έχει γυριστεί και η ταινία, ήταν ο executive producer της ταινίας Γιάννης Αντετοκούνμπο και η μητέρα του, Βερόνικα «Βέρα» Αντετοκούνμπο, τα αδέρφια του Θανάσης Αντετοκούνμπο και Άλεξ Αντετοκούνμπο, μαζί με τα μέλη του καστ της ταινίας, Uche Agada (Γιάννης) και Ral Agada (Θανάσης) και τον παραγωγό Bernie Goldmann.
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση, πριν από την προβολή της ταινίας, πραγματοποιήθηκε ένα μουσικό show από τον Φράνσις Ofili Αντεντοκούνμπο, ο οποίος τραγούδησε ζωντανά δύο τραγούδια για την ταινία. Την προβολή επίσης παρακολούθησαν μέλη της ομάδας των Milwaukee Bucks μεταξύ των οποίων οι παίκτες Πατ Κόνατον, Τζεβόν Κάρτερ και Τζόρνταν Νουόρα καθώς και παιδιά από την AntetokounBros Academy.

Το κοινό δεν έχει ξαναδεί ποτέ μια ιστορία σαν των Αντετοκούνμπο. Μετά τη μετανάστευσή τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο (Dayo Okeniyi και Yetide Badaki, αντίστοιχα) πάλεψαν για να επιβιώσουν και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τα πέντε παιδιά τους, ενώ ζούσαν καθημερινά υπό την απειλή της απέλασης. Με τον μεγαλύτερο γιο τους να ζει ακόμα στη Νιγηρία σε συγγενείς, το ζευγάρι ήθελε απεγνωσμένα να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, αλλά οι προσπάθειές τους υπονομεύονταν από ένα σύστημα που τους εμπόδιζε σε κάθε βήμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν δεν πουλούσαν αντικείμενα σε τουρίστες στους δρόμους της Αθήνας με την υπόλοιπη οικογένεια, τα αδέλφια Γιάννης (Uche Agada) και Θανάσης (Ral Agada) έπαιζαν μπάσκετ με μια τοπική ομάδα νέων. Αν και άργησαν να ξεκινήσουν το άθλημα, ανακάλυψαν τις μοναδικές τους ικανότητες στο γήπεδο και δούλεψαν σκληρά για να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τον αδελφό τους, Κώστα (Jaden Osimuwa). Με τη βοήθεια ενός ατζέντη, ο Γιάννης μπήκε στο ΝΒΑ Draft το 2013, σε μια απίθανη προοπτική, που θα άλλαζε όχι μόνο τη ζωή του αλλά τη ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του. Τη σεζόν 2020-2021 ο Γιάννης και ο Θανάσης συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε οι Milwaukee Bucks να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια, ενώ ο Κώστας έπαιξε για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers.
 

Στην ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» πρωταγωνιστούν οι Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Manish Dayal, Taylor Nichols, Ral Agada και Uche Agada. Η σκηνοθεσία της ταινίας έγινε από τον Akin Omotoso (Vaya), με το σενάριο του Arash Amel (Ο Δικός της Πόλεμος) και σε παραγωγή του Bernie Goldmann (300). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Douglas S. Jones αποτέλεσαν executive producers της ταινίας. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης