Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αφιέρωσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στον Κώστα Παπανικολάου, ενώ στάθηκε στις άσχημες εκκινήσεις των «ερυθρόλευκων», συμπληρώνοντας ότι η απουσία αγώνων στην Basket League παίζει ρόλο στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης των παικτών του.

Οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια στους παίκτες μας γι’ αυτή την φοβερή προσπάθεια για τρεις περιόδους. Εκτιμώ αυτή τη νίκη, γιατί σέβομαι πολύ τη Ζενίτ. Όπως γνωρίζετε, έχουν ένα εξαιρετικό ρεκόρ με εννέα εκτός έδρας νίκες. Ήταν ένα απαιτητικό ματς για εμάς. Θέλω και πάλι να συγχαρώ και τον Τσάβι Πασκουάλ και τη Ζενίτ γι’ αυτή τη χρονιά. Αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Κώστα Παπανικολάου, του εύχομαι τα καλύτερα εγώ και η ομάδα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς και τον περιμένουμε πίσω υγιή.

Δεν έχω ιδέα τι κάναμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Ξέρω τι κάναμε στα επόμενα τρία. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο τρόπος που ξεκινάμε τα παιχνίδια είναι αντικείμενο έρευνας, οφείλουμε να το κοιτάξουμε. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεντάδες, έχω το συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην Α1 μας αφαιρεί ρυθμό. Ένας παίκτης που ξεκινάει, είναι διστακτικός και έχει πίεση για να δείξουν σε επτά, πέντε, τρία λεπτά τι αξίζουν. Είναι ανεξήγητη η διαφοροποίηση του πρώτου με τα επόμενα τρία δεκάλεπτα. Ξέρετε, η Ζενίτ είναι ομάδα με πλάνο εναντίον αλλαγών, έχει δημιουργούς και καλούς σουτέρ.

Βρήκαμε τις πεντάδες που ταίριαζαν, δεν κάναμε πολλές αλλαγές, καταλήγω στο ότι παίζουμε με άγχος και πίεση στο ξεκίνημα. 100% η τοπική Λίγκα βοηθάει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, όλοι μας ρωτούν πως τα καταφέρνουμε παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, δεν την κρίνω, αλλά αναφέρω ότι είναι ένα γεγονός που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης