Ένα από τα πλέον εικονικά αγωνιστικά μοντέλα της Alfa Romeo, η 155TS BTCC βρίσκεται σε διαδικασία Η Alfa Romeo 155TS BTCC είχε κινητήρα 2.0 λίτρων ατμοσφαιρικό Twin Sparkδημοπράτησης στο Μιλάνο. Πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο ο Gabriele Tarquini κατάκτησε τον τίτλο του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού το 1994 και κατηγορήθηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς για να το πετύχει!

Το συγκεκριμένο μοντέλο κουβαλάει μια ξεχωριστή ιστορία μαζί του καθώς κατηγορήθηκε ότι έκλεψε στους κανονισμούς του πρωταθλήματος του 1994. Η Alfa Romeo ήθελε εκείνη την εποχή να μπει στο δημοφιλές πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού με αντιπάλους τότε τα Ford Mondeo, Renault Laguna, BMW M3 και Opel Vectra. Ζήτησε λοιπόν από το αγωνιστικό της τμήμα να ετοιμάσει δύο πρωτότυπα αγωνιστικά 155 και να συμμετέχει στον θεσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό της αμαρτωλής Alfa 155TS.

Οι μηχανικοί της Alfa βρήκαν τη «τρύπα» στους κανονισμούς

Οι μηχανικοί της Alfa Corse ωστόσο, ψάχνοντας τους κανονισμούς βρήκαν μια «τρύπα» που θα τους Την επόμενη χρονιά, το 1995, επιτράπηκαν τα αεροδυναμικά βοηθήματα!ευνοούσε. Η Alfa λοιπόν αποφάσισε να βγάλει στην παραγωγή την ειδική έκδοση 155 Silverstone η οποία είχε μεγάλη αεροτομή πίσω και ρυθμιζόμενα αεροδυναμικά στο εμπρός μέρος. Με 2.500 μονάδες στην παραγωγή η Alfa είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει στους αγώνες με αυτό το πακέτο αεροδυναμικών στο πρωτάθλημα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ήταν λογικό, το αυτοκίνητο ήταν σε άλλο πλανήτη και ο Tarquini πήρε τη νίκη στους 6 πρώτους αγώνες. Φυσικά, τα υπόλοιπα εργοστάσια δεν άφησαν να περάσει έτσι αυτή η υπόθεση και κατηγόρησαν την Alfa Romeo για παραβίαση των κανονισμών. Μάλιστα απείλησαν την Alfa με ακύρωση και μηδενισμό με αποτέλεσμα η ομάδα να μην κατέβει στον αγώνα του Oulton Park. Κατά τη διάρκεια της διαμάχης τα υπόλοιπα εργοστάσια παρουσίασαν τα δικά τους αεροδυναμικά πακέτα και ήρθε η ισορροπία, ωστόσο μέχρι τότε το πρωτάθλημα είχε κριθεί.

Ο Tarquini κέρδισε μόνο έναν αγώνα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Ζηλευτό αυτοκίνητο για τους φανατικούς 50άρηδες

Η συγκεκριμένη Alfa 155TS BTCC αγωνίστηκε στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Silverstone και πωλείται στο Μιλάνο. Η τιμή της αγγίζει τις 400.000€, αλλά η ιστορία και μόνο που κρύβει από πίσω της την κάνει ασυναγώνιστα μοναδική!

Βίντεο γεμάτο αναμνήσεις από μια άλλη εποχή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αστυνομία πήρε 1.170 Alfa Romeo Giulia

Η Alfa Romeo GTA προκαλεί ζάλη

Αυτό είναι το νέο αρχηγείο της Alfa Romeo

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης