Του Λουκά Παπαλάμπρου

Η γαλλική φίρμα αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των μεσαίων station wagon, παρουσιάζοντας ένα από τα πιο κομψά, εκλεπτυσμένα αισθητικά και στιλάτα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο 508 SW βασίζεται στη sedan εκδοχή του μοντέλου. Οι σχεδιαστές της Peugeot έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην εικόνα του οχήματος, με το πίσω τμήμα να είναι πραγματικά ένα από τα ομορφότερα που έχουμε δει από κατασκευαστή στη συγκεκριμένη κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εσωτερικό ακολουθεί τη γνωστή φιλοσοφία, συνδυάζοντας τις προηγμένες τεχνολογίες, με την πρακτικότητα και τη high-tech εμφάνιση. Το i-Cockpit με την ψηφιακή οθόνη 12,3 ιντσών, το χαμηλότερα τοποθετημένο τιμόνι, η οθόνη 10΄΄ του συστήματος πολυμέσων και τα σπορ καθίσματα κλέβουν την παράσταση στο εσωτερικό.

Το 508 SW έχει εξοπλιστεί με δεκάδες συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ παράλληλα προσφέρει τα μέγιστα επίπεδα άνεσης σε τέσσερις επιβάτες. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ κυμαίνεται από τα 530 έως τα 1.780 λίτρα, ωστόσο, το σημαντικότερο στοιχείο σύμφωνα με τους Γάλλους, είναι ο επίπεδος χώρος φόρτωσης τον οποίο αποκαλούν «Magic flat».

Για την κίνηση φροντίζουν οι γνωστοί κινητήρες του PSA Group, όπως οι βενζίνης 1.6 PureTech 180 και PureTech 225 και οι diesel 1.5 BlueHDi 130, 2.0 BlueHDi 160 και BlueHDi 180. Όλα τα μηχανικά σύνολα καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6d-TEMP και συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, εκτός από τον βασικό πετρελαίου με τους 130 ίππους που φέρει μηχανικό εξάρι.

Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mulhouse στη Γαλλία, με το λανσάρισμα στην ευρωπαϊκή αγορά να προγραμματίζεται για τα τέλη του έτους ή για τις αρχές του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης