Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα δίχτυα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πιάστηκε μια υπάλληλος του Δήμου Χαλκίδας, καθώς, όπως προέκυψε από έρευνα που βρισκόταν σε εξέλιξη το τελευταίο έτος, είχε υπεξαιρέσει από το Δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η «πολυμήχανη» υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στο τμήμα παραβόλων και είχε αναλάβει καθήκοντα διαχειρίστριας του ΚΑΠΗ της περιοχής, δεν δίστασε να βάλει το χέρι της στο «βάζο με το μέλι», αυξάνοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς κατά 300.000 ευρώ και να περνά ζωή χαρισάμενη!

Και όλα αυτά μέσα σε τρία μόλις χρόνια, και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 2008 – 2011.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κομπίνα

Η έρευνα για τα «έργα και τις ημέρες» της υπαλλήλου ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο διευθυντής της εφορίας Χαλκίδας. Αμέσως μετά την «σκυτάλη» έλαβε ο εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ Λαμίας να διεξάγει έλεγχο προκειμένου να προσδιοριστεί η ζημιά που είχε υποστεί το Δημόσιο.

Όπως διαπιστώθηκε λοιπόν από τον έλεγχο, η «δαιμόνια» υπάλληλος ονόματι Κ. Ν., παρακρατούσε τα χρήματα από τα παράβολα που έδιδαν αλλοδαποί, προκειμένου να πάρουν άδεια παραμονής, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ποσό των 150.000 ευρώ.

«Παλιά, όταν πήγαινε κάποιος αλλοδαπός για να πάρει άδεια παραμονής πλήρωνε το παράβολο στον Δήμο. Δηλαδή στον δημοτικό υπάλληλο. Το κόστος κυμαινόταν μεταξύ 150 και 200 ευρώ. Η υπάλληλος κρατούσε τα διπλότυπα και χρησιμοποιούσε τα χρήματα για προσωπική χρήση. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί περίπου 400 διπλότυπα, τα οποία ουδέποτε κατέθεσε στην εφορία, ενώ σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών που απέστειλε σχετικά αρχεία, διαπιστώθηκε ότι η υπάλληλος έβγαζε φωτοτυπίες τα διπλότυπα και τα μπέρδευε προκειμένου να κρύψει τις ενέργειές της» αναφέρουν πηγές της φορολογικής διοίκησης μιλώντας στο zougla.gr.

«Μάδησε» και το ΚΑΠΗ

Σαν να μην της έφταναν όμως τα χρήματα που απέσπασε από την ανωτέρω δραστηριότητά της, η Κ. Ν., ούσα διαχειρίστρια του τοπικού ΚΑΠΗ, αποφάσισε να βάλει χέρι και στις εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων, τις οποίες αντί να τις αποδίδει στο ΙΚΑ, τις κατέθετε στον… τραπεζικό της λογαριασμό.
Με τον τρόπο αυτό, υπεξαίρεσε επιπλέον 150.000 ευρώ!

«Την είχαν ορίσει διαχειρίστρια στο ΚΑΠΗ και όπως διαφαίνεται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν απέδιδε τις εργοδοτικές εισφορές των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να χαθούν περίπου 150.000 ευρώ. Η έρευνα για το ΚΑΠΗ βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι γίνονταν συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Πλέον η υπάλληλος βρίσκεται σε αργία και αναμένεται να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης