Κάτοικοι εναντιώνονται στην κατασκευή του ΧΥΤΥ Γραμματικού - αναλυτικά το ψήφισμα

Κάτοικοι εναντιώνονται στην κατασκευή του ΧΥΤΥ Γραμματικού - αναλυτικά το ψήφισμα
Στα πλαίσια της έκτακτης Γ.Σ. που συγκάλεσε ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ, στις 11/2/2016, για το θέμα του ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ) Γραμματικού, αποφασίστηκε να γίνει το πιο κάτω ψήφισμα σχετικά με τις αντιρρήσεις κατοίκων για τη συγκεκριμένη χωροθέτηση.

Ακολουθεί το ψήφισμα αναλυτικά:

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Δηλώνουμε την έντονη αντίθεσή μας στο '' έργο'' δημιουργίας Ο.Ε.Δ.Α. και ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ-ΧΥΤ στο ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ κρίνοντας παράνομες την πρόσφατη ανανέωση της αδειοδότησης (Α.Ε.Π.Ο. -ΥΠΑΠΕΝ-Σκουρλέτης) και την ένταξή του στον ΠΕ.Σ.Δ.Α. Αττικής (Ρ. Δούρου).

Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο να σταματήσουμε ένα έργο ¨οικονομικό σκάνδαλο¨ και ¨οικολογικό έγκλημα¨ που παραβιάζει την λογική, την κείμενη νομοθεσία (οδ.2008/98, ν.4042, κ.α.) , καθώς και τις κατευθύνσεις του νέου Εθνικού Σχεδιασμού (Ε.Σ.Δ.Α.- Ι. Τσιρώνης).

Η τεκμηρίωση ως οικονομικό σκάνδαλο προκύπτει και από τα συμπεράσματα της Ειδικής Έκθεσης 20/2012 του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η ύπαρξη περιβαλλοντικού εγκλήματος τεκμηριώνεται στην Τελική Έκθεση Μερικού Ελέγχου της ΕΥΕΠ/ΥΠΕΚΑ (Π.Μέρκος) τα συμπεράσματα της οποίας γίνονται αποδεκτά και επικυρώνονται από:
α/ την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε.
β/ το ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ που απ-εντάσσει, δια παντός, το έργο ως μη επιλέξιμο.

Καλούμε λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και προσωπικά τον κ. Δήμαρχο να δράσουν αποτελεσματικά και να σταθούν, επιτέλους, στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων της θέσης τους.

Καλούμε τον Δήμο να σταματήσει να κωλυσιεργεί στην εφαρμογή του ΤΣΔΑ του Δήμου μας, που κινείται προς την κατεύθυνση της άμεσης κατάργησης των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ και των συνοδών τους φαραωνικών έργων, προς όφελος του περιβάλλοντος, της οικονομίας του τόπου αλλά και κάθε φορολογούμενου πολίτη.

Τέλος, δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε ενέργεια “εν κρυπτώ ‘’ από τοπικούς αυτοδιοικητικούς εκπροσώπους ή μη, που είναι ενάντια στη νομιμότητα και υπονομεύουν τον αγώνα μας για τις περιουσίες, την ίδια τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Ζητάμε από όλους, τοπικές αρχές, φορείς, επιτροπή αγώνα και κάθε πολίτη, να αγωνιστούμε με αποφασιστικότητα ώστε να σωθεί ο τόπος μας από την καταστροφή που τον απειλεί και όλοι μαζί φωνάζουμε για άλλη μια φορά:

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ)- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ».

(εξωτερική φωτό: παλαιότερη κινητοποίηση των κατοίκων στην περιοχή)

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr για μια υπόθεση που ξεκίνησε το... 2010:Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017, 15:43