Με ομιλίες εκπροσώπων από διάφορα μπλόκα στην ελληνική επικράτεια, τραγούδια και συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής το παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο πριν από τις 21.00 σημειώθηκε μικροένταση μεταξύ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και αγροτών, χωρίς ωστόσο η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 20.50

Νωρίτερα, με χειροκροτήματα και επιφωνήματα ενθουσιασμού χιλιάδες αγρότες και απλοί πολίτες υποδέχτηκαν την πομπή των τρακτέρ από το μπλόκο της Νίκαιας που έφθασε στις 18.10 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Προηγήθηκε πορεία μέσω της Σταδίου μαζί με παραγωγούς από διάφορα μπλόκα της Ελλάδας, οι οποίοι περίμεναν για ώρες τα τρακτέρ στην πλατεία Ομονοίας, όπου είχε προγραμματιστεί προσυγκέντρωση για το παναγροτικό συλλαλητήριο.

Πλατεία Συντάγματος, ώρα 18.20

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πομπή των παραγωγών της Νίκαιας πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, με περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας να συνοδεύουν τα τρακτέρ και τα λεωφορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας. Στις 16.15 το μεσημέρι η πομπή πέρασε από τη γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ενώ λίγο νωρίτερα (στις 15.40) από τα διόδια στις Αφίδνες.

Εικόνα από το 17ο χλμ. Αθηνών - Λαμίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης