Πέντε χρόνια μετά, επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο δύο πρόσωπα που διαδραμάτισαν κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο της Siemens. Πρόκειταi για τον Mιχάλη Xριστοφοράκο και Χρήστο Καραβέλα οι οποίοι φυγοδικούν.

Σήμερα οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση λίγο πριν κηρύξουν το πέρας της ανάκρισης για τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους για τυπικούς λόγους, προκειμένου να μπορέσει η δικογραφία να πάρει τον δρόμο για το Συμβούλιο Εφετών και να προχωρήσει ο προσδιορισμός της δίκης για τους υπολοίπους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα εντάλματα εκδόθηκαν μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος τους για νέα εμβάσματα που συνδέονται με την επίμαχη σύμβαση του ΟΤΕ.

Ο Χρήστος Καραβέλας έχει διαφύγει στο εξωτερικό, πιθανότατα στην Ουρουγουάη, από το 2009, οποτε και είχε κληθεί για πρώτη φορά από τον πρώτο ανακριτή της υπόθεσης Νίκο Ζαγοριανό. Για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο το θέμα της έκδοσής του στην Ελλάδα είναι παρελθόν, αφού η γερμανική δικαιοσύνη έχε αποφανθεί ότι τα αδικήματα για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος του έχουν παραγραφεί σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης