Δύο μοιραία λάθη «πρόδωσαν» το κατά τα άλλα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο του «εγκεφάλου» στην υπόθεση δολοφονίας της Ειρήνης Λαγούδη.
Σύμφωνα με τους ερευνητές της οικογένειας της άτυχης 44χρονης, σημείο-«κλειδί» στην εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν το κινητό της τηλέφωνο αλλά και ο τρόπος με τον οποίο σκηνοθετήθηκε η αυτοκτονία.

«Κλειδί» το στίγμα του κινητού

Το στοιχείο-«κλειδί» που οδήγησε τους ερευνητές στη λύση του «γρίφου» ήταν το στίγμα από το κινητό της 44χρονης μητέρας. Το GPS του κινητού της τηλεφώνου έδειξε λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις της και πρόδωσε τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας.

Δύο μοιραία λάθη «πρόδωσαν» το κατά τα άλλα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο του «εγκεφάλου» στην υπόθεση δολοφονίας της Ειρήνης ΛαγούδηΤα τρία άτομα που έστησαν το σκηνικό της «αυτοχειρίας» της Ειρήνης Λαγούδη δεν σκέφθηκαν ότι ο υπερκοριός του FBI θα έβρισκε το στίγμα του κινητού σε σπίτι στο Αιτωλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η 44χρονη στις 6 Ιανουαρίου έφυγε από την οικία της στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας το πρωί στις 10.30 έχοντας πάρει μαζί της το κινητό.

Ακολούθησε μια ακατανόητη διαδρομή που διήρκεσε μιάμιση ώρα προς τη λίμνη Τριχωνίδα στην παραλία Μυρτιά. Το τηλέφωνό της βρισκόταν ακόμη σε λειτουργία.

Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε τον θάνατό της το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί του FBI εντόπισαν το στίγμα του κινητού της σε σπίτι που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο του φερόμενου ως «εγκεφάλου».

Έκτοτε, το στίγμα από το κινητό της είχε χαθεί.

Η αιθάλη

Ένα δεύτερο στοιχείο που βοήθησε στη λύση του μυστηρίου είναι ο τρόπος με τον οποίο οι δράστες σκηνοθέτησαν την αυτοκτονία.

Η αιθάλη που βρέθηκε έξω από το αυτοκίνητο εξέπληξε τους ερευνητές που οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι κάποιος άνοιξε την πόρτα αμέσως μόλις πέθανε η γυναίκα.

Επιπλέον, τα αποτυπώματα από τα πέλματα της Ειρήνης Λαγούδη, όπως και τα πεταμένα προσωπικά της αντικείμενα που βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου, έδειχναν ότι είχε προηγηθεί καβγάς.

Έπειτα από αυτά τα συμπεράσματα στην αστυνομία σήμανε συναγερμός, καθώς οι ερευνητές γνώριζαν πλέον ότι ο θάνατος της 44χρονης οφειλόταν σε δολοφονία κι όχι σε αυτοκτονία, όπως εικαζόταν.
Ύστερα από ενδελεχείς έρευνες οι αστυνομικοί έφθασαν στα ίχνη των τριών ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Όσο για τον φερόμενο ηθικό αυτουργό, σύντομα αναμένεται να περάσει τα σκαλιά του ανακριτικού γραφείου Αγρινίου προκειμένου να απολογηθεί.

Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει αθώος.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης