Σε προκλητικές θέσεις προχώρησε ο καθολικός ιερέας Πιέρο Κόρσι, τις οποίες αποφάσισε να τοιχοκολλήσει έξω από την εκκλησία του, στην περιφέρεια της Λα Σπέτσια της βορειοδυτικής Ιταλίας και προκάλεσαν τεράστιες «πολεμικές» και οργισμένες αντιδράσεις. «Οι γυναίκες προκαλούν, φορούν κοντά φορέματα, είναι οι δαίμονες του πειρασμού και πρέπει να προχωρήσουν σε βαθιά αυτοκριτική» ανέφερε.

«Ο φανατισμένος Τύπος γράφει ότι για τις διάφορες βίαιες επιθέσεις κατά των γυναικών, φταίνε οι άντρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ευθύνονται οι σύζυγοι και μητέρες, που δεν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν μαγειρεύουν, δεν πλένουν τα ρούχα. Όταν μια οικογένεια διαλύεται και φτάνουμε μέχρι και σε δολοφονίες οι ευθύνες, συχνά βαραίνουν και τους δυο συζύγους» γράφει, επίσης, στο προκλητικό κείμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της κωμόπολης Λέριτσι, κοντά στην Γένοβα, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη εκκλησία, χαρακτήρισαν αμέσως «παραληρηματικές και προκλητικές τις θέσεις του ρωμαιοκαθολικού ιερωμένου, υπενθυμίζοντάς του ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, το 1995, είχε γράψει ανοικτή επιστολή προς όλες τις γυναίκες, για να τις ευχαριστήσει για το έργο και την συμβολή τους στην κοινωνία.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης