Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο της πόλης Σάντα Μαρία, στο νότιο τμήμα της Βραζιλίας, όταν μια βραδιά διασκέδασης εκατοντάδων πελατών μετατράπηκε σε εφιάλτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα που οι 500 θαμώνες του κέντρου βρίσκονταν σε πλήρη έκσταση διασκεδάζοντας με την παρέα τους, ξέσπασε φωτιά, με αποτέλεσμα 233 από αυτούς να βρουν τραγικό θάνατο και περισσότεροι από 100 να νοσηλεύονται με έντονα αναπνευστικά προβλήματα. Τα περισσότερα θύματα ήταν ηλικίας 16 ως 20 ετών.

Ακολούθησαν σκηνές σοκ. Πολλοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην έξοδο κινδύνου, με συνέπεια να προκληθεί πανικός. Τα θύματα πέθαναν από ασφυξία ή ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο ταγματάρχης Γκέρσον ντα Ρόζα Φερέιρα, επικεφαλής των προσπαθειών διάσωσης της στρατιωτικής αστυνομίας, ακόμη απομακρύνονται πτώματα από το κλαμπ «Kiss», όπου σημειώθηκε η πυρκαγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To βίντεο περιείχε σκληρές εικόνες και υποβλήθηκε σε επεξεργασία:

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Οι πρώτες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε όταν στη διάρκεια συναυλίας έγινε επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Όπως μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Globo, σπινθήρες ήρθαν σε επαφή με το ηχομονωτικό υλικό της οροφής και το κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης