Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στη Βουλή η μυστική ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για τον ξυλοδαρμό της Λιάνας Κανέλλη κατά την προεκλογική περίοδο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως ο ίδιος προέβλεψε, απαίτησε να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής και εις βάρος των οποίων έχει υποβάλει μηνύσεις, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν τη ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε «γελοία» την αυτεπάγγελτη κατηγορία εις βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης. Όπως μάλιστα κατήγγειλε, η άσκηση δίωξης έγινε καθ΄ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με τη φράση «Ελένη, έχω θέμα» υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης. Όπως είπε, πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που τώρα πάει στον ανακριτή για την υπόθεση του Μιχάλη Κυριακίδη.

«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή, αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω» συνέχισε η κα Κανέλλη και υπογράμμισε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το Αυτόφωρο.

Η κα Κανέλλη έσπευσε, επίσης, να επισημάνει ότι «υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν τη ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων». Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα «περί πανηγυρικής αθώωσης» στο προηγούμενο δικαστήριο, τόνισε ότι το αποτέλεσμα «παίχτηκε» στην αξιοπιστία των μαρτύρων και επεσήμανε ότι ο κ. Κασιδιάρης καθυστέρησε τη δίκη αυτή επί οκτώ χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βουλή καλείται να αποφασίσει και για υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ δημοτικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα επί των ημερών του Μιχάλη Ταμήλου στο δήμο. Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να ξεκαθαρίσει το θέμα και επεσήμανε ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις έχουν συγχωνευθεί πλέον και οι οφειλές έχουν εξοφληθεί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης