Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η SEAT είναι μία μάρκα που κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων με την δυνατότητα να παράγει ένα κιβώτιο
Κατά τη διάρκεια ζωής ενός κιβωτίου πραγματοποιούνται τουλάχιστον 500.000 αλλαγές!κάθε 27 δευτερόλεπτα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, για πρώτη φορά, μια αυτοκινητοβιομηχανία τοποθέτησε κάμερες σε διάφορα στάδια της διαδικασίας παραγωγής για να δείξει τον τρόπο που παίρνει σάρκα και οστά το πολύτιμο αυτό εξάρτημα.
   
Σύμφωνα με στοιχεία της ισπανικής φίρμας, η ίδια έχει κατασκευάσει περισσότερα από 13,5 εκατ κιβώτια ταχυτήτων τα οποία χρησιμοποιούνται για 29 μοντέλα του ομίλου VW. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το 2016 φτιάχτηκαν συνολικά 661.277 μονάδες, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

Δείτε στο παρακάτω video πώς κατασκευάζεται ένα κιβώτιο ταχυτήτων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντυπωσιακά νούμερα…
Όπως θα δείτε και στο σχετικό video η θερμοκρασία στα χυτήρια αγγίζει τους 700 βαθμούς Κελσίου, ενώ κατασκευάζονται σχεδόν 18 εκατομμύρια εξαρτήματα για κιβώτια κάθε χρόνο.

Το κάθε κιβώτιο αποτελείται από 174 τμήματα και η διάρκεια ζωής είναι τουλάχιστον για να αντέχει τα 250.000 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε επίσης πως περισσότερες από 500 μηχανές και ρομπότ «εργάζονται» στην διαδικασία κατασκευής ενός κιβωτίου ταχυτήτων.

Για να δείτε τη γκάμα των μοντέλων της SEAT πατήστε ΕΔΩ

Το 2016 η SEAT κατασκεύασε 661.277 κιβώτια...
Διάφορα τμήματα που κατασκευάζονται υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία ώστε να εξασφαλίζεται η αντοχή τους και μπορεί να παραμείνουν έως και 14 ώρες σε θερμοκρασία 900 βαθμούς Κελσίου...
Για την κατασκευή των κιβωτίων απαιτούνται 15.000 τόνους αλουμινίου κάθε χρόνο...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης