Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Το 1951 η Vespa πήρε μέρος στον διάσημο αγώνα Sei Giorni Internazionale, πιο γνωστό στους H Vespa Sei Giorni II είναι εξοπλισμένη με σύστημα εντοπισμού Bike Finder.περισσότερους ως International Six Days. Ο αγώνας εκείνη τη χρονιά πραγματοποιήθηκε στο Varese της Ιταλίας και η θρυλική ιταλική φίρμα κατάφερε με την Vespa να κατακτήσει 9 χρυσά μετάλλια για τις επιτυχίες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να τιμήσει εκείνη την ανεπανάληπτη συμμετοχή της στον αγώνα Sei Giorni Internazionale η Vespa δημιούργησε μια ειδική έκδοση την οποία ονόμασε Vespa Sei Gionri ΙΙ. Πρόκειται για ένα μοντέλο βασισμένο στην εξαιρετική GTV 300 η οποία όμως έχει δανειστεί πολλά στοιχεία από την αυθεντική αγωνιστική Vespa του 1951. Το βασικό σημείο διαφοράς της είναι στο εμπρός φωτιστικό σώμα το οποίο δεν είναι τοποθετημένο ψηλά στο τιμόνι, αλλά χαμηλά, πάνω στο φτερό του εμπρός τροχού. Στα πλαϊνά πλαστικά δεσπόζει ένα μεγάλο «6», ενώ στο τιμόνι υπάρχει μικρή ζελατίνα η οποία στηρίζεται σε μεταλλική βάση.

Ο κινητήρας της Sei Giorni είναι προδιαγραφών Euro5.

Άθραυστος κινητήρας Euro5

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τεχνικό κομμάτι, η Vespa είναι εξοπλισμένη με τον γνωστό μονοκύλινδρο κινητήρα 278 κ.εκ. ο οποίος H συγκεκριμένη Vespa είναι διαθέσιμη μόνο στον χρωματισμό Grigio Sei Giorni Opacco.αποδίδει 23,8 ίππους και 26Nm ροπής. Η τροφοδοσία γίνεται από ηλεκτρονικό ψεκασμό, ενώ η μετάδοση μέσω αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων CVT. Οι τροχοί είναι 12 ιντσών, ενώ στα φρένα έχουμε έναν δίσκο 220mm εμπρός και ταμπούρο 140mm πίσω. Στον εξοπλισμό η Vespa Sei Giorni διαθέτει θύρα φόρτισης USB, κλασικά αναλογικά όργανα με λευκό φόντο που θυμίζουν την παλιά εποχή της Vespa, εκτεθειμένο μεταλλικό τιμόνι και τη μονή άνετη σέλα.

Τη Vespa Sei Giorni ΙΙ μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Piaggio στην τιμή των 5.990€. Μάλιστα η Vespa τρέχει αυτήν την περίοδο μια ειδική προσφορά για το συγκεκριμένο μοντέλο με όφελος 280€.

Η Vespa Sei Giorni από το κατάστημα Piaggio Francesco.

 

Όργανα με κλασική μορφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτή είναι η Vespa του Justin Bieber

Vespa GTS: Μια διαχρονική ιστορία περιπέτειας, φινέτσας και στυλ

Η Vespa των “gentlemen” είναι η GTS Super 300 Racing Sixties

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης