Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Από την πρώτη στιγμή που η BMW παρουσίασε την πρώτη της μοτοσικλέτας με το λογότυπο “M” όλοι Το S1000R παραγωγής αποδίδει 165 ίππους!ονειρεύτηκαν και άλλα μοντέλα της γερμανικής φίρμας να δέχονται τις φροντίδες της θρυλικής BMW M.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η supebike μοτοσικλέτα M1000RR είναι ένα έργο τέχνης με τρομερές τεχνολογικές λύσεις και κορυφαία εξαρτήματα πάνω της. Ο κινητήρας των 999 κ.εκ. έχει απόδοση 212 ίππους, το πλαίσιο είναι χειροποίητο και προέρχεται από το αγωνιστικό τμήμα της BMW, οι τροχοί είναι από ανθρακονήματα, τα φρένα είναι εξελιγμένα από το τμήμα “M”, τα ηλεκτρονικά απευθείας από την αγωνιστικό μοτοσικλέτα και το βάρος μόλις στα 190 κιλά (170 κιλά κενή) έτοιμη για οδήγηση.

Οι λάτρεις της BMW προσπάθησαν να ονειρευτούν μια R1250GS φτιαγμένη από το τμήμα M της BMW, ενώ το πιο πρόσφατο σχέδιο έχει να κάνει με τον “γυμνό πειρασμό” των Γερμανών, την S1000R. Ο διάσημος σχεδιαστής Kar Lee αντλώντας έμπνευση από την M1000RR σχεδίασε το naked μοντέλο της BMW όπως εκείνος θα το φανταζόταν στη μορφή M1000R.

Οι εικόνες του KarDesign στο instagram.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Όνειρο με την υπογραφή της BMW M

Σχεδιαστικά η μοτοσικλέτα δανείζεται το κουστούμι της S1000R του 2021 έχοντας τα ίδια πλαϊνά καπάκια, Ας ελπίσουμε ότι η BMW έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό του επόμενου μοντέλου M.την ίδια ουρά και το ίδιο προστατευτικό κάτω από τον κινητήρα. Αλλαγές έχουμε στο ρεζερβουάρ το οποίο είναι από ανθρακονήματα και στην μάσκα στο εμπρός μέρος η οποία είναι εμπνευσμένη από το M1000RR και σίγουρα είναι πιο επιθετική.

Στο τεχνικό κομμάτι η M1000R του Lee διαθέτει ζάντες από ανθρακονήματα και το σύστημα M στα φρένα, όπως στο superbike μοντέλο, ενώ έχουν προστεθεί και τα πλαϊνά αεροδυναμικά φτερά από ανθρακονήματα. Κανείς δεν γνωρίζει αν η BMW ακούσει το αίτημα του Lee και προχωρήσει στην παραγωγή του M1000R, ωστόσο καλό είναι να το σκεφτούν οι Γερμανοί καθώς πρόκειται για ένα πραγματικό διαμάντι το οποίο θα βάλει δύσκολα σε αντιπάλους όπως το Ducati Streetfighter V4SP και Aprilia Tuono V4 Factory.

Βίντεο με την M1000RR της BMW.

 

Η μάσκα είναι σχεδιαστικά το καλύτερο σημείο της μοτοσικλέτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η BMW ετοιμάζει ρυθμιζόμενη σέλα για μοτοσικλέτες

Η BMW ενισχύει το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης στις μοτοσικλέτες

Επαγγελματίας gamer προκαλεί σε παιχνίδι επαγγελματίες αναβάτες της BMW

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης