Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Triumph στην παρουσίαση του καινούριου Tiger 1200 είχε τονίσει πως η μοτοσικλέτα έχει δοκιμαστεί σε Τρικύλινδρος κινητήρας 1.160 κ.εκ. με 150 ίππους, ενεργητικές αναρτήσεις Showa και βάρος 249 κιλά.σκληρές συνθήκες εκτός δρόμους κίνησης και έχει ικανότητες που θα κάνουν τον αναβάτη να εκπλαγεί όταν την οδηγήσει. Το μοντέλο της βρετανικής φίρμας ήδη έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι είναι όντως πολύ σκληροτράχηλο επιβεβαιώνοντας τους ανθρώπους του Hinckley.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Αυστραλία παρόλα αυτά αποφάσισαν να βάλουν ίσως το πιο δύσκολο μέχρι στιγμής εμπόδιο στο νέο Tiger βάζοντάς το να αγωνιστεί στον πλέον σκληρό αγώνα Trail. Ο 24ωρος αγώνας Trail της Αυστραλίας έχει χαρακτηριστεί ως το απόλυτο τεστ αξιοπιστίας με τους αναβάτες να πρέπει να κάνουν τέσσερις γύρους των έξι ωρών με ενδιάμεσα τρεις στάσεις των 15 λεπτών για ανεφοδιασμό.

Έβγαλε ασπροπρόσωπους τους ανθρώπους της Triumph το νέο Tiger 1200.

Αναβάτης αυτού του δύσκολου αγώνα για την Triumph ήταν ο δύο φορές νικητής του TT Isle of Man CameronΜόνο το κεντρικό σταντ και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη αφαιρέθηκαν. Donald και ο ειδικός στο Hard Enduro, Donald Owen. Η μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε ήταν η Tiger 1200 Rally Pro στην στάνταρ μορφή με επιπλέον προστατευτικά κάγκελα, τρακτερωτά ελαστικά και έξτρα LED μπάρα φωτισμού. Από τη μοτοσικλέτα είχαν αφαιρεθεί το κεντρικό στάντ και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν εντυπωσιακό με τον Donald να τερματίζει στην 74η θέση ανάμεσα σε 138 συμμετέχοντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σωματικά, ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ με μοτοσικλέτα», ανάφερε ο Cameron Donald. «Το να οδηγείς σε αυτά τα εδάφη με αυτή τη μοτοσικλέτα για έξι ώρες συνεχόμενες σε ένα 24ωρο είναι πραγματική μάχη. Πολλοί μας είπαν ότι είμαστε τρελοί, δεν περίμεναν να συμπληρώσουμε ούτε έναν γύρο, αλλά καταφέραμε να τερματίσουμε τον αγώνα».

Βίντεο με το Tiger στο χώμα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πύραυλος» η ηλεκτρική Triumph TE-1

Αυτή η Triumph Thruxton είναι βγαλμένη από όνειρο

Ακόμα και ο Steve McQueen θα αισθανόταν ρίγος μπροστά στο νέο Triumph Bonneville T120

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης