Του Βασίλη Σαρημπαλίδη

Τα ηλεκτρικά ενοικιαζόμενα πατίνια έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας όπως και άλλων μεγάλων πόλεων. Με χρήση χρεωστικής – πιστωτικής κάρτας ο καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει, να μετακινηθεί από το ένα σημείο στο άλλο και να το αφήσει όπου… θέλει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και περισσότερα εμφανίζονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε οδηγούς οχημάτων και πεζών. Και αυτό διότι τα συγκεκριμένα δίκυκλα κινούνται με μεγάλες ταχύτητες, χωρίς φώτα και προειδοποιητικά φλας με αποτέλεσμα σε περίπτωση ατυχήματος κανείς να μην ξέρει ποιος και πώς θα αποζημιωθεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για το οποίο θα πρέπει το υπουργείο μεταφορών να βρει άμεσα μία λύση αλλά το έχει αφήσει να αιωρείται…

Τα ηλεκτρικά πατίνια έχουν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας όπως και μεγάλων πόλεων προκαλώντας έντονο πονοκέφαλο σε οδηγούς οχημάτων και πεζών καθώς οι περισσότεροι αναβάτες δεν τηρούν ούτε τα βασικά του ΚΟΚ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κλέβουν και τα πουλάνε/πετάνε

Από εκεί και πέρα ολοένα και πιο έντονα είναι τα προβλήματα με ζημιές και καταστροφές σε αυτού του είδους το μεταφορικό μέσο. Πεταμένα σε σκουπίδια, παρατημένα σε απίθανα σημεία ακόμα και… προτάσεις για να τα αγοράσεις από πλανόδιους που τα «έκλεψαν» και προσπαθούν να βγάλουν το… μεροκάματο.

Ο ανήλικος μας το είπε ξεκάθαρα πως πουλάει 50 ευρώ το ηλεκτρικό  πατίνι γιατί είναι… κλεμμένο! Πρόσφατα ένα ανήλικο παιδί στη λεωφόρο Αθηνών (ήταν 2 με 2 πατίνια) που έσπρωχνε ένα ηλεκτρικό πατίνι με το πόδι (καθώς για να κινηθεί ηλεκτρικά πρέπει τους δώσεις στοιχεία χρεωστική κάρτας), μας έκανε… πρόταση, λέγοντας πως το πουλάει 50 ευρώ και αυτό διότι είναι κλεμμένο!

Προφανώς ούτε ήξερε ότι έχει πάνω του ενσωματωμένο GPS, αλλά ούτε πως για να λειτουργήσει χρειάζεται να ξεκλειδώσει με κάποιον τρόπο. Το βρήκε, το πήρε και το… αργότερα το εξαφάνισε (ή το πέταξε σε κάποιον κάδο). Και όλο αυτό σε μία χώρα που κανένας δεν σέβεται την περιουσία του άλλου και κανείς δεν μπορεί να επενδύσει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Ζούμε σε μία χώρα που η έξαρση κλοπών έχει χτυπήσει κόκκινο και που η αστυνόμευση είναι ελλιπής, οπότε τέτοιου είδους φαινόμενα μπορούν να θεωρούνται και φυσιολογικά…

 

Δείτε το video με τον ανήλικο ο οποίος λίγο πριν μας πούλαγε ένα κλεμμένο ηλεκτρικό πατίνι και επειδή δεν το αγοράσαμε συνέχισε τη βόλτα του για να βρει… αγοραστή!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης