Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η Alfa Romeo κατασκεύασε συνολικά 500 Giulia GTA και GTAm, με τα μοντέλα να γίνονται sold out μέσα σε ελάχιστες ώρες. Πόσο γρηγορότερες είναι όμως οι κορυφαίες αυτές εκδόσεις σε σχέση με την Giulia Duadrifoglio, παρά το γεγονός πως χρησιμοποιούν το ίδιο κινητήριο σύνολο;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η GTA και η ακόμη πιο σκληροπυρηνική GTAm εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον διπλό turbo V6 2,9 λίτρων όπως η Giulia Quadrifoglio. Ωστόσο, η ισχύς ανεβαίνει στους 533 ίππους έναντι των 505 ίππων στο μοντέλο τετράφυλλου τριφυλλιού. Βέβαια στην κορυφαία έκδοση, στάνταρ είναι το σύστημα εξάτμισης Acrapovic ενώ και το βάρος είναι κατά 100 κιλά μικρότερο.

Σύμφωνα με την εταιρία, η GTA μπορεί να πετύχει το 0-100 σε 3.6 δευτ. με την Duadrifoglio να απαιτεί 3.8 δευτ., ενώ σχεδόν εκτός συναγωνισμού βγαίνει η GTAm η οποία δεν διαθέτει πίσω καθίσματα και εξοπλίζεται με roll bar.

Το κανάλι στο Youtube έβαλε στην ευθεία τα δύο μοντέλα θέλοντας να αποδείξει πως το ίδιο σύνολο με λιγότερα κιλά και αναβαθμισμένη ιπποδύναμη, μπορεί να προσφέρει τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης