Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία μέσω του CEO της Jean-Philippe Imparato έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να παρουσιάσει συνολικά οκτώ νέα μοντέλα μέχρι το 2030. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι οι νέες Stelvioκαι Giulia, το νέο SUV Brennero, ακόμα δύο μεγαλύτερα SUV, ένα sedan αλλά πιθανότατα και ο ηλεκτρικός απόγονος της Mito.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν η Alfa Romeo MiTo EV υλοποιηθεί, πιθανότατα θα βασίζεται στη πλατφόρμα e-CMP της Stellantis που χρησιμοποιείται ήδη στα Peugeot e-208 και Opel Corsa-e, ενώ θα υποστηρίξει επίσης το επερχόμενο ηλεκτρικό σουπερμίνι της Fiat το 2023 αλλά και τη νέα Lancia Ypsilon το 2024. 

Το ηλεκτρικό μοντέλο MiTo (ονομασία που προέρχεται από τις ιταλικές πόλεις Milano – Torino) αυτή τη φορά πιθανότατα θα επιστρέψει σε πεντάθυρη και όχι τρίθυρη εκδοχή, καθώς όπως υποστηρίζει η εταιρία, μία τέτοια κίνηση θα μεγάλωνε αισθητά το target group των αγοραστών.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo Damien Dally δήλωσε «H Alfa Romeo έχει μεγάλη ιστορία στην πώληση σπορ αυτοκινήτων όπως η Alfasud. Είναι μια κατηγορία που σημειώνει υψηλές πωλήσεις. Η MiTo ήταν τρίθυρη αλλά εάν είχε πέντε πόρτες, η αγορά στην οποία θα απευθυνόταν θα ήταν μεγαλύτερη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα στρατηγική της Alfa Romeo στοχεύει στις δύο πιο hot κατηγορίες αυτοκινήτων αυτή τη στιγμή. Στα SUV και τα compact μοντέλα, πάντα με γνώμονα τον σταδιακό εξηλεκτρισμό της συνολικής γκάμας. Με πιο απλά λόγια, η Alfa Romeo επιστρέφει πιο δυνατή από ποτέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης