Στο πλαίσιο της προώθησης και της ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης, η ισπανική εταιρεία θα κατασκευάσει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών αυτοκινήτων, το οποίο θα συστεγάζεται στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Martorell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To Test Center Energy (TCE) θα κοστίσει περίπου 7 εκατ. ευρώ και εκεί θα δοκιμάζονται διάφορα ενεργειακά συστήματα για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, με δυνατότητα έως 1.3MW.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργαστήριο ηλεκτρικών μπαταριών στην Ισπανία, του οποίου η κατασκευή θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021. Καλύπτει έκταση περίπου 1.500 τ.μ. και θα περιλαμβάνει διαφορετικούς χώρους δοκιμών για μονάδες κυψελών με τεχνολογία ιόντων λιθίου, μπαταρίες μέσης και υψηλής τάσης καθώς και για φορτιστές που χρησιμοποιούνται σε ολόκληρη την γκάμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης υπάρχουν σχέδια για κλιματικούς θαλάμους που θα επιτρέπουν τη δοκιμή μπαταριών και μονάδων υπό ακραίες θερμικές συνθήκες, προσομοιώνοντας τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία μπορεί να βρεθεί ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επιπλέον θα διαθέτει ένα υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο ηλεκτρονικών για τη σχεδίαση και τη δημιουργία πρωτοτύπων και interfaces συστημάτων δοκιμών, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο κέντρο για τη διεξαγωγή δοκιμών σε ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Seat και Cupra αναμένεται να λανσάρουν πέντε ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα το 2020 και το 2021. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται τα Leon PHEV, Tarraco PHEV, Formentor PHEV και el-Born.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης