Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Το πιο ακραίο crash test που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ έκαναν οι ειδικοί του Safety Center της σουηδικής φίρμας. Τα μέλη του κέντρου ασφάλειας της Volvo πήραν 10 διαφορετικά αυτοκίνητα και τα έριξαν από ύψος 30 μέτρων με στόχο να τα διαλύσουν!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας γερανός τα σήκωνε στον αέρα και στη συνέχεια απασφάλιζε. Τα οχήματα έφευγαν με ορμή προς το έδαφος και συντρίβονταν. Στη συνέχεια, οι ειδικοί ανέλυαν τις παραμορφώσεις και, αν ένα από τα αυτοκίνητα δεν είχε διαλυθεί τελείως, το ανέβαζαν εκ νέου στον γερανό και το πετούσαν στο κενό για δεύτερη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουσιαστικά, τα μέλη του Volvo Safety Center προσομοίωναν τις παραμορφώσεις από μια βίαιη σύγκρουση με ένα φορτηγό, μια πλάγια πρόσκρουση σε σταθερό εμπόδιο με υψηλή ταχύτητα ή μια πτώση σε γκρεμό.

Σκοπός του ακραίου αυτού crash test ήταν τα μέλη της ομάδας διάσωσης να αναπτύξουν νέες τεχνικές κοπής του αμαξώματος ώστε να απεγκλωβίζουν έγκαιρα και με ασφάλεια τους σοβαρά τραυματίες από την καμπίνα του οχήματος.

Οι εντυπωσιακές αυτές δοκιμές έγιναν σε συνεργασία με τις σουηδικές υπηρεσίες διάσωσης και τα δεδομένα που συλλέχτηκαν θα είναι διαθέσιμα δωρεάν σε όλες τις ομάδες διάσωσης.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης