Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Youtubers, ηλεκτροκίνηση, Teslομανία και επιδόσεις, μας έχουν χαρίσει εδώ και μερικά χρόνια αμέτρητα ενδιαφέροντα αλλά και περίεργα βίντεο. Στο σημερινό λοιπόν, ο Youtuber “B is for Build” και οι συνάδελφοί του αφαίρεσαν σχεδόν όλα τα μέρη ενός Tesla Model 3 τα οποία πρόσθεταν βάρος και άφησαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του, μαζί με τη θέση και τη ζώνη του οδηγού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πάντα, από τις πόρτες, το καπό και τους προφυλακτήρες μέχρι τα φώτα και τις εσωτερικές επενδύσεις αφαιρέθηκαν για να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφρύ. Πολλές εταιρίες όπως η Lotus, μας χάρισαν πολύ διασκεδαστικά αυτοκίνητα τα οποία μπορεί να μην είχαν μεγάλη ιπποδύναμη, στηρίχτηκαν όμως στη νοοτροπία των λίγων κιλών.

Σε αυτή τη περίπτωση, το Tesla Model 3 έχει άφθονη ισχύ, και το αυτοκίνητο στην εργοστασιακή του μορφή (στα χέρια του Youtuber) σημείωνε 0-100 σε 3.56 δευτ. ενώ η απογυμνωμένη μορφή του, έριξε τον χρόνο στα 2.46 δευτ.

Στο βίντεο αρκετών λεπτών, δείχνει όλη τη διαδικασία αφαίρεσης των μερών του Tesla, με τον χρόνο επιτάχυνσης να σημειώνεται στο τέλος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης