Επιμέλεια: Αλέξης Σφαέλος

Η Volkswagen παρουσιάζει το νέο μέλος της οικογένειας ID και αυτή την φορά είναι ένα Premium sedan. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρωτότυπο όχημα έχει μήκος σχεδόν πέντε μέτρα και η οροφή του έχει κομψή κλίση προς τα πίσω σε στυλ κουπέ. Η αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα (MEB) της Volkswagen εξασφαλίζει ένα μακρύτερο μεταξόνιο και εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό του οχήματος.

Το ID AERO είναι εξοπλισμένο με μια ισχυρή μπαταρία ιόντων λιθίου 77 kWh. Χάρη στην αλληλεπίδραση του αποδοτικού συστήματος κίνησης και των εξαιρετικών αεροδυναμικών ιδιοτήτων, το ID. AERO επιτυγχάνει αυτονομίες έως και 620 χιλιομέτρων (WLTP), καθιστώντας το κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Volkswagen στοχεύει να γίνει ο κορυφαίος προμηθευτής βιώσιμων οχημάτων στην Κίνα. Ήδη από το 2030, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον κάθε δεύτερο όχημα που πωλείται στην Κίνα θα είναι ηλεκτρικό.

Στυλιστικά το ID. AERO μεταφέρει το σχέδιο της οικογένειας ID σε ένα sedan στην κατηγορία premium μεσαίου μεγέθους για πρώτη φορά. Το αεροδυναμικά σχεδιασμένο μπροστινό άκρο και η οροφή διασφαλίζουν ότι ο αέρας ρέει βέλτιστα πάνω από το όχημα. Οι σπορ δίχρωμοι τροχοί 22 ιντσών είναι σχεδιασμένοι σε στυλ. Ενώ οι κλασικές χειρολαβές έχουν αντικατασταθεί  από φωτιζόμενες επιφάνειες αφής, οι οποίες μειώνουν ακόμη περισσότερο την αντίσταση του αέρα. 

Το νέο sedan της Volkswagen επιδεικνύει την ευελιξία της αμιγώς ηλεκτρικής αρχιτεκτονικής MEB, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί σε οχήματα διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών. Η πλατφόρμα MEB μπορεί να χρησιμοποιηθεί μοντέλα τύπου crossover ή SUV και minibus μέχρι και σε ένα ευρύχωρο sedan. 

Το MEB εκμεταλλεύεται επίσης πλήρως τις δυνατότητες της ηλεκτρικής κινητικότητας, επιτρέποντας μεγάλες αποστάσεις, μέγιστη ψηφιακή συνδεσιμότητα και δυνατότητα over-the-air ενημέρωσης.

Αναμένεται ότι η γραμμή παραγωγής του ID. AERO για την Ευρώπη θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο του Emden το 2023. Με μεγάλο όγκο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, το Emden θα είναι ένα από τα πρώτα εργοστάσια της Volkswagen αυτού του είδους στην Κάτω Σαξονία και θα συμβάλει καθοριστικά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας μοντέλων και μείωση των εκπομπών CO2 του συνολικού στόλου νέων οχημάτων.

Ο  Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Passenger Cars, δήλωσε:

«Με το πρωτότυπο ID. AERO, αποκαλύπτουμε μια προεπισκόπηση του επόμενου μέλους της ID. οικογένειας. Ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικά αεροδυναμικό σχεδιασμό, αυτονομία άνω των 600 χιλιομέτρων, εξαιρετικό χώρο και premium εσωτερικό. Με τη στρατηγική μας ACCELERATE, προωθούμε εντατικά τον εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων μας. Ακολουθώντας το ID.4, αυτό το μοντέλο θα είναι το επόμενο παγκόσμιο αυτοκίνητο μας για την Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ».
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης