Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Στην Κωνσταντινούπολη και το Istanbul Park θα βρίσκονται στραμμένα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτό το τριήμερο (13-15 Νοεμβρίου).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τουρκία φιλοξενεί αγώνα της Formula 1 έπειτα από μία δεκαετία, με τις ομάδες να έχουν πάρει ήδη θέση στα γκαράζ της πίστας. Το circuit είναι νέο για τους περισσότερους οδηγούς και άπαντες περιμένουν να ξεκινήσουν οι ελεύθερες δοκιμές για να πάρουν μια γεύση από τη χάραξη της διαδρομής και την ποιότητα της νέας ασφάλτου, η οποία στρώθηκε πρόσφατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πίστα αποτελεί πρόκληση, διαθέτοντας μεγάλες ευθείες και πολύ απαιτητικές στροφές. Η Στροφή 8 είναι η πιο εντυπωσιακή, με τα μονοθέσια να περνούν flat-out. Η διαχείριση των ελαστικών από την πλευρά των οδηγών θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στον αγώνα.

Mercedes και Lewis Hamilton είναι τα απόλυτα φαβορί. O Βρετανός έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να κατακτήσει τον έβδομο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στην Τουρκία και να πιάσει τον σπουδαίο Michael Schumacher. Ο Max Verstappen με τη Red Bull Racing θα προσπαθήσει να βρεθεί ανάμεσα στα «μαύρα βέλη», με τον Daniel Ricciardo της Renault να θέλει να συνεχίσει τα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Turkish Grand Prix
Intercity Istanbul Park

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Ελεύθερες δοκιμές (FP1): 10:00-11:30
Ελεύθερες δοκιμές (FP2): 14:00-15:30

Σάββατο 14 Νοεμβρίου:
Ελεύθερες δοκιμές (FP3): 11:00-12:00
Κατατακτήριες: 14:00-15:00

Κυριακή 15 Νοεμβρίου:
Αγώνας: 12:10

Όλη η διαδικασία θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια ΕRT SPORTS HD και COSMOTE SPORTS 5HD.  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης