Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, η Scuderia Ferrari προχώρησε στην αναδιάρθρωση του τεχνικού τμήματος, σε μία προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η ιταλική ομάδα δημιούργησε ένα νέο τμήμα, αυτό της «Εξέλιξης Απόδοσης», έχοντας ως επικεφαλής τον Enrico Cardile. Επίσης σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω εξέλιξη του μονοθεσίου θα έχει ο Rory Byrne, ο οποίος ήταν διευθυντής Σχεδιασμού της Ferrari στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Cardile και Byrne θα συνεργάζονται στενά, έχοντας δίπλα τους μια ομάδα έμπειρων μηχανικών. Πάνω σε αυτούς θα πέσει όλο το βάρος για τη βελτίωση της SF1000.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Enrico Gualtieri παραμένει υπεύθυνος για τη μονάδα ισχύος, ο Laurent Mekies διατηρεί τον τίτλο του αγωνιστικού διευθυντή και υπεύθυνου για τις δραστηριότητες στην πίστα και ο Simone Resta ηγείται του τμήματος σασί.

Πάνω από όλους θα συνεχίσει να βρίσκεται ο Mattia Binotto, με τη Scuderia να συνεχίζει το πλάνο της, κάνοντας όμως κάποιες αλλαγές που θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση του σχεδιασμού και την εξέλιξη κάθε τμήματος ξεχωριστά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια νέα δομή διοίκησης με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και χώρους ευθύνης. 

«Θεωρούμε πως το προσωπικό της Ferrari είναι υψηλότατου επιπέδου και δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους ανταγωνιστές μας. Έπρεπε όμως να κάνουμε κάποιες αποφασιστικές αλλαγές και να ανεβάσουμε τον πήχη στο κομμάτι των ευθυνών των επικεφαλής των τμημάτων».

«Έχουμε αρχίσει να θέτουμε τα θεμέλια μιας διαδικασίας η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε έναν νέο και διαρκή κύκλο επιτυχιών. Θα χρειαστεί χρόνος, θα υποφέρουμε από προβλήματα όπως αυτό που βιώνουμε αυτή τη στιγμή, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε με δύναμη και αποφασιστικότητα ώστε να επιστρέψουμε στο υψηλότερο επίπεδο» υποστήριξε ο Binotto.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης