Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια στην Αθήνα και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της χώρας, τα οποία διοργανώθηκαν ως απάντηση των εργαζομένων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην Πλατεία Κοραή και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ. Ήταν μια εντυπωσιακή σε όγκο συγκέντρωση, η ουρά της οποίας είχε φτάσει κοντά στην Ομόνοια. Λίγο μετά τις 11 οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν την πορεία τους με προορισμό τη Βουλή και επικεφαλής τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ξεκίνησε και το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΕΚΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Σε αυτή τη συγκέντρωση το παρών έδωσαν, εκτός από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ25, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι και άλλοι. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας στο συλλαλητήριο 

Το παρών στη συγκέντρωση της Πλατείας Κλαυθμώνος έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες εξαπέλυε συνεχόμενες επιθέσεις στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα εργασιακά. 

 

 

Καπνογόνα στη Σταδίου 

Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη βρέθηκαν στην οδό Σταδίου, όπου και διαδήλωσαν. Κάποιοι από αυτούς άναψαν καπνογόνα έξω από το Υπουργείο Εργασίας. 

Γεννηματά και Παππάς στο συλλαλητήριο

Το παρών στο συλλαλητήριο για τα εργασιακά έδωσαν επίσης η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. 

 

Ποιοι απεργούν

Η συμμετοχή στην απεργία όλων των δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων, καθώς και των ομοσπονδιών των γιατρών και των υγειονομικών, των δικαστικών υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών σημαίνει ότι σήμερα δεν λειτούργησαν δημόσιες υπηρεσίες, όπως οι εφορίες, οι δήμοι και άλλες, ενώ με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ. 

Όσον αφορά στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ άλλων, στην απεργία συμμετέχουν οι λογιστές, φαρμακοποιοί, οικοδόμοι, εργατοτεχνίτες, εργαζόμενοι σε λατομεία και άλλοι. Επίσης απεργία έχουν προκηρύξει και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δημοσιογράφων, από τις 05:30 το πρωί και για ένα εικοσιτετράωρο.

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ακινητοποιημένα θα είναι όλη την ημέρα της Πέμπτης τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ και τα τρόλεϊ. Στους δρόμους θα κυκλοφορούν μόνο τα λεωφορεία, τα οποία θα κινούνται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Επίσης ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού, ενώ η κινητοποίηση επηρεάζει σειρά δρομολογίων και την Παρασκευή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: 

 

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης