Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσει την Τετάρτη 1 Ιουνίου, ο ΟΑΣΘ λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού.

Εργαζόμενοι και διοίκηση βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση λόγω των συλλογικών συμβάσεων, με το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης να «πληρώνει τα σπασμένα»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, αναμένονται να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης συνολικά 138 λεωφορεία από τα 300 που μετακινούν επιβάτες τις υπόλοιπες ημέρες.

Σήμερα, Τρίτη, πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η νέα αγωγή που έχει ασκήσει ο ΟΑΣΘ κατά της επικείμενης απεργίας που προκήρυξαν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού για την Τετάρτη.

Με δηλώσεις του στο thesstoday.gr, o πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, επισήμανε ότι «κακώς γίνεται η απεργία» και ότι εκτός απροόπτου, εντός εβδομάδας θα λυθεί το θέμα με τη συλλογική σύμβαση, κάνοντας λόγο για «συσσωρευμένα προβλήματα ετών, τα οποία έχουν δημιουργήσει ναρκοθετημένο πεδίο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα κλείσει εντός ημερών το θέμα με τα αιτήματα των εργαζομένων. Τρέχουμε να κλείσουμε τις εκκρεμότητες, ο ΟΑΣΘ έχει περάσει από έλεγχο και πλέον το θέμα βρίσκεται στο Υπουργείο», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι δουλεύουμε στην εταιρεία και μια εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τους εργαζόμενους».

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος του Συνδικάτου των Εργαζομένων, Γιάννης Δήμκας, ανέφερε στο thestival.gr πως «πρέπει να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός. Άμεση λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Τις υποσχέσεις τις ακούμε από τον Φεβρουάριο».

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Για άλλη μια φορά, η αδιαφορία, η ανευθυνότητα και ενδεχομένως εσκεμμένη κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης και διοίκησης του Ο.Α.Σ.Θ., προκαλούν αναστάτωση στην πόλη μας, στην αγορά, στην μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, στους μετακινούμενους πολίτες.

Για άλλη μια φορά, θα ακούσουμε το γνωστό αφήγημα ότι για όλα φταίνε οι εργαζόμενοι. Το γεγονός ότι εδώ και μήνες εμπαίζουν εκατοντάδες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, κανείς από όλους αυτούς δεν έχει την ευθιξία να το δηλώσει.

Βέβαια οι κινητοποιήσεις μας, ίσως αποτελέσουν και το άλλοθι τους, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στους εργαζόμενους για την κατάσταση στην συγκοινωνία που βιώνουν οι συμπολίτες μας τα τελευταία χρόνια με την έλλειψη λεωφορείων, το στοίβαγμα των επιβατών σε παλαιά και κακοσυντηρημένα λεωφορεία, την έλλειψη σωστών κλιματιστικών και μέτρων ασφαλείας, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.

Οι εργαζόμενοι στην συγκοινωνία, κουραστήκαμε πλέον να ακούμε υποσχέσεις και παράλληλα να δεχόμαστε συνεχείς μονομερής βλαπτικές ενέργειες εις βάρος μας.

Καθιστούμε μοναδικούς υπεύθυνους για την νέα επερχόμενη ταλαιπωρία της πόλης μας, την Κυβέρνηση και την διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ.

Τους καλούμε, επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους έναντι των εργαζομένων και του επιβατικού κοινού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης