Tην έναρξη σεισμικών ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis, ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

«Το τουρκικό πλοίο Oruc Reis άρχισε σεισμικές έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει η ανάρτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, βάσει του live χάρτη για το πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το τουρκικό ερευνητικό, προς το παρόν το σκάφος φαίνεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Αττάλειας.

Την ίδια ώρα, αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από το ελληνικό Πεντάγωνο και όλοι εικάζουν πως πρόκειται για διπλωματικό παιχνίδι εντυπώσεων από την πλευρά της Τουρκίας.

Δείτε την ανάρτηση της Πρεσβείας: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σε άλλη νεότερη ανάρτηση αναφέρει πως «η Ελλάδα προσποιείται ότι αυτή η ερευνητική περιοχή βρίσκεται εντός της ελληνικής ηπειρωτικής υφαλοκρηπίδας, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τους μαξιμαλιστικούς ισχυρισμούς της για το Καστελόριζο».

Την ίδια ώρα, χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» το ότι η Ελλάδα πιστεύει «ότι ένα μικρό νησί 4 τετραγωνικών μιλίων, μόλις 1 μίλι μακριά από την Τουρκία, αλλά 360 μίλια μακριά από την ελληνική ηπειρωτική χώρα, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια θαλάσσια ζώνη 15.400 τετραγωνικών μιλίων». «Αυτός ο μαξιμαλιστικός ισχυρισμός της Ελλάδας είναι αντίθετος με το διεθνές δίκαιο», τονίζει. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης