Στην 15η πανελλήνια εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών με την επωνυμία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2010», συμμετέχει ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ S.O.S.».
Την Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 09:00 το πρωί, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος μαθητές των σχολείων, μέλη κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων θα συμμετάσχουν στον εθελοντικό καθαρισμό των παραλιών της Νέας Χώρας και του Κουμ Καπί.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «οι εθελοντικοί καθαρισμοί στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με τα προβλήματα που προκαλούνται στο περιβάλλον από τα απορρίμματα, καθώς και στη συνειδητοποίηση του πλούτου των ακτών, της θάλασσας και των φυσικών περιοχών».

