Το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν στη Νεβάδα αυξήθηκε ελαφρώς μετά την καταμέτρηση μιας νέας παρτίδας ψήφων από την κομητεία Κλαρκ, όπου βρίσκεται το Λας Βέγκας.

Με την τελευταία παρτίδα από την κομητεία αυτή, το προβάδισμα του Μπάιντεν αυξήθηκε  σε περίπου 12.000 ψήφους, ή περίπου το 1% του συνολικού αριθμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, καταμετρήθηκαν ψήφοι από τις αγροτικές κομητείες της Νεβάδα και το προβάδισμα του Τζο Μπάιντεν έχει μειωθεί ελαφρώς σε περίπου 11.500 ψήφους, πάλι αυξημένο σε σχέση με τα χθεσινά νούμερα.

Εν τω μεταξύ, το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην Τζόρτζια και την Πενσιλβανία συνεχίζει να μειώνεται καθώς τα κράτη υπολογίζουν τις τελικές τους ψήφους. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα αυτά τα κράτη μετράνε τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια τους, ο προεδρικός αγώνας θα μπορούσε να φτάσει σε αποτέλεσμα σήμερα.

Σημειώνεται πως, αν ο Τζο Μπάιντεν τελικά επικρατήσει στη Νεβάδα, θα έχει εξασφαλίσει ακριβώς 270 εκλέκτορες, τον αριθμό δηλαδή που χρειάζεται για να κερδίσει τις εκλογές και να αναδειχτεί νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ στην πολιτεία της Τζόρτζια συνεχίζει να περιορίζεται, καθώς οι τελευταίες καταμετρήσεις ψήφων δημοσιεύονται από αξιωματούχους των εκλογών και δείχνουν μείωση στον αριθμό των ψήφων για τον Ρεπουμπλικανό.

Μετά από μια ενημέρωση από τη δημοκρατική κομητεία Fulton, το προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν ανέρχεται πλέον σε 14.857 στην πολιτεία αυτή, ή 0,3% των συνολικών ψήφων. Ακόμα, σύμφωνα με τον Guardian, απομένουν περίπου 50.000 ψήφοι για καταμέτρηση στην Τζόρτζια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης