Εκατοντάδες εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό έφθασαν σήμερα στο νησί θέρετρο της Ταϊλάνδης, το Πουκέτ, οι πρώτοι που θα επισκεφθούν τις παραλίες του και τα γήπεδα του γκολφ με βάση ένα πιλοτικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να αναζωογονήσει την εγχώρια βιομηχανία του τουρισμού που έχει πληγεί από την πανδημία.

Με βάση το σχέδιο «Αμμουδιές του Πουκέτ», οι ξένοι τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι για την COVID-19 δεν θα χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα και θα μπορούν να μετακινούνται στο νησί ελεύθερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 14 ημέρες και με την προϋπόθεση ότι τρία διαγνωστικά τεστ για τον ιό, στα οποία θα πρέπει να υποβληθούν, έχουν βγει αρνητικά, θα μπορούν να ταξιδεύουν οπουδήποτε αλλού στη χώρα.

Περίπου 400 άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στο Πουκέτ κατά την πρώτη ημέρα που ξεκίνησαν και πάλι οι πτήσεις από το Ισραήλ, το Αμπού Ντάμπι, το Κατάρ και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση αναμένει ότι περίπου 100.000 ξένοι τουρίστες θα επισκεφθούν το Πουκέτ κατά το τρίτο τρίμηνο του χρόνου αποφέροντας 278 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ταϊλάνδη έχασε περίπου 50 δισ. δολάρια σε έσοδα από τον τουρισμό τον περασμένο χρόνο, καθώς οι αφίξεις από το εξωτερικό βυθίστηκαν κατά 83% στα 6,7 εκατομμύρια από ένα ρεκόρ 39,9 εκατομμυρίων που ήταν το 2019.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης