Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 14:49
Τουρκία: Τέσσερις νεκροί και 11 αγνοούμενοι από ξαφνικές πλημμύρες

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της ξαφνικής πλημμύρας που σημειώθηκε στη βόρεια Τουρκία, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας ενώ 11 άλλοι αγνοούνται, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Εικόνες από τη βόρεια επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντας), έπειτα από ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις, δείχνουν τα νερά να παρασύρουν κτήρια και οχήματα σ' έναν δρόμο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γκιρεσούν, ο Σοϊλού δήλωσε πως επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη για να βρεθούν οι αγνοούμενοι. Ένας από τους νεκρούς ήταν στρατιώτης, δήλωσε.

«Μέχρι στιγμής, έχουν διασωθεί 133 πολίτες», δήλωσε ο Σοϊλού. «Το κράτος μας θα γιατρέψει τις πληγές και θα σταθεί στο πλευρό των πολιτών μας με όλη την ισχύ του», πρόσθεσε.

Μιλώντας δίπλα στον Σοϊλού, ο υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακντεμιρλί δήλωσε πως η βροχόπτωση στη Γκιρεσούν ξεπέρασε 1,5 φορά τον μέσο όρο των βροχοπτώσεων για τον μήνα Αύγουστο. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοια πλημμύρα», δήλωσε ο Πακντεμιρλί. «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουμε πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί».

Ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλοι οι κρατικοί πόροι για την επισκευή των ζημιών.


Πηγή: Anadolu, chave weather

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Αυγούστου 2020, 14:59